בצק לפיצה בטאבון ללא התפחה
חשבתם על ערב מושלם מלא בריחות של פיצה חמה וחריכה מיוחדת מהטאבון? תדעו לכם שהגעתם למקום הנכון! מתכון זה לא סתם מתכון – הוא מתכון אגדי, מהיר, פשוט ושוב, מדהים לחלוטין. הבצק שלנו הוא גם ממכר, גם נימוח וגם מתאים לכל אחד ואחת מכם, כלומר, לכל הפיצות האלוהיות שתוכלו לדמיין! הארוחה הזו לא רק תשגע את החיישנים הטעמים שלכם, אלא גם תגרום לכם להרגיש כמו מסעדן מקצועי, אפילו אם הכנתם את הבצק על מכונת הכביסה.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 פיצות בגודל בינוני
הרכיבים הדרושים
אם אתם רוצים להכין את הבצק המושלם לפיצה שלכם, אין מה לדאוג! המרכיבים כאן פשוטים מאוד, ועשויים רק מהדברים שאתם בטח כבר מחזיקים בבית. המתכון הזה יפוך אתכם למצטיינים בתחום הפיצה בבית! אז למי מכם שעדיין מתלבט, זה הזמן להרגיש את האדרנלין!
- 500 גרם קמח לחם (אפשר לחלק בין קמח חיטה מלא לקמח רגיל)
- 300 מ"ל מים פושרים
- 7 גרם שמרים יבשים (חצי שקית)
- 10 גרם מלח
- 10 מ"ל שמן זית (לבעירה נוספת ומעט עשן מטריף)
- סוכר (קורט, אם רוצים להחמיא לשמרים)
נשמע פשוט? תנו לי לספר לכם ששמרים הם כל כך מגניבים! הם לא רק אחראים על התפחה, אלא גם על כל הריחות הנפלאים שיש לפיצה, אז כדאי לשים לב כמה אתם מכניסים.
שלבי ההכנה
עכשיו זה הזמן להתחיל בתהליך להכנת הבצק המפנק הזה! להלן השלבים הפשוטים שיביאו לתוצאה מרהיבה לכל אחד ואחת מכם:
חובה לעקוב בדיוק אחרי השלבים, כך תבטיחו שתצא לכם פיצה פנטסטית!
- שמים את הקמח והמלח בקערה גדולה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את השמרים עם המים הפושרים וסוכר וממתינים 5 דקות עד שהשמרים קצפים.
- יוצרים גומה במרכז הקמח ומוזגים לתוכה את תערובת השמרים ושמן הזית.
- מערבבים בעזרת כף עץ או את הידיים, עד שנוצר בצק.
- מעבירים את הבצק לשטח עבודה מקומח ולושים אותו במשך 5 דקות.
- יוצרים כדור מהמייס את הבצק ומניחים אותו בצד.
- מחממים את הטאבון לטמפ' גבוהה (כ-400 מעלות צלזיוס).
- לאחר חימום, תוחבים את הבצק לעובי הרצוי ומניחים על פלטת עץ.
- מוסיפים את התוספות המועדפות והכינו פיצה בטאבון שלכם!
- אופים את הפיצה 6-8 דקות, בהתאם לעובי הבצק.
כל שלב פה מובל באנרגיה אדירה! אתם בטח מגלים כמה קל ופשוט זה להכין בצק נהדר לפיצה. אך למה לא להוסיף לעצמכם כמה חלופות? גיוון זה שם המשחק.
מרכיבים חלופיים
- גרסה טבעונית: אתם יכולים להשתמש בשמן זית במקום ביצה או חלב.
- ללא גלוטן: קמח תפו”א או תערובת קמחים ללא גלוטן (זכרו להוסיף מעט גזר/תפוח אדמה לארוחה שלא תאכזב).
- בצק חריף: הוסיפו חצי כפית פפריקה חריפה למתכון כדי לשדרג את הטעם.
עכשיו כשיש לכם את הבצק והאפשרויות הרחבות לשדרוגים שונים, אפשר להתחיל לחשוב על תוספות. והן רבות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
פיצה היא כמו בד ציור: אתם יכולים לקשט ולצייר איך שאתם רוצים! אז למה לא להוסיף קצת צבע? לעניין הזה כולנו מגיעים לשדרוגים שיכולים לקחת את הפיצה שלכם לכיוון מדהים. יש כל כך הרבה אפשרויות:
- גבינת מוצרלה קלועה, נמסה ונפלאה – אבל לא על גבול המושלם, אלא מושלמת!
- ירקות צלויים: קישואים, חצילים, או תוספות בריאות כמו תרד.
- סלט רענן בצד – לא להגזים, אבל קצת עלי רוקט ולימון לא יזיקו!
- כמובן, שכבות על שכבות של רוטב עגבניות על גבי הבצק.
אפשרויות השדרוג לא נגמרות כאן! עקבו אחר הדמיון שלכם ותנו לו לזרום.
שאלות ותשובות
האם אני יכול להמיר את הקמח לכוסמת?
בהחלט! קמח כוסמת מייצר טעמים שונים, אבל בטח יוסיף לפיצה שלכם עושר נוסף.
ואם אין לי טאבון, מה לעשות?
אין בעיה. באפשרותכם להשתמש בתנור רגיל בטמפ' גבוהה, הכניסו את התבנית החמה מראש למקסימום טעם!
כמה זמן ניתן לאחסן את הבצק במקרר?
הבצק נשאר טרי ועד 3 ימים במקרר. אם אתם רוצים להקפיא, זה יכול להחזיק עד חודש.
האם אני יכול להניח לבצק לתפוח?
המושג שלנו פה הוא אכן 'ללא התפחה', אבל אין מניעה לתפוח! זה ייתן לבצק קצת יותר רכות, כמה שעות בחום נעים יכולים לעשות פלאים.
יש מצרך שאסור להוסיף?
יש להימנע מתוספות רטובות מדי כמו פירות, שיכולים לרטוב את הבצק.
והאם ניתן להכין את הבצק ולאפות רק לאחר כמה שעות?
כמובן, זה בסדר לבשל אותו לאחר זמן, רק אל תשכחו לחמם את הטאבון היטב!
ולמה השמרים משתוללים כשנותנים להם מים חמים?
שמרים אוהבים מים חמים. זה מרגש אותם! אז כשנותנים להם חום הם מתחילים לעבוד ולהריח.
איך אני יכול לדעת שהפיצה מוכנה?
תשימו לב לבדוק שהקצוות משחימים והמרכז מוכן, כך שאתם לא סובלים מפיצה רטובה או יבש!
האם ניתן לשים בתוספות עוף או טונה?
בוודאי, תוספות אלו נהדרות! היא תוסיף לעושר הטעמים ותהפוך את הפיצה לטעימה עד אין קץ.
האם יש גבינות שיותר מתאימות?
לגבינת מוצרלה יש את השירות הכי טוב בפיצות. אפשר גם לשים גבינת פטה או פרובולונה עבור טעמים משתנים!
אי לכך, כשאתם מסיימים לקרוא ולהכין מנה מעלפת זו, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם. עזרו לקהילה שלכם לגלות את הבצק לפיצה המושלם שנעשה פשוט, קל ומבוקר! תמצאו שכולם חולמים על מעדנים בריאים של פצצות טעמים!