"`html
מתכון לבצל ממולא בשר ניקי ב
נראה לכם שצורת הבצל יכולה להיות פשוטה? חכו שתשמעו על המתכון המדהים הזה! בצל ממולא בשר הוא מנה שמצריכה הכנה לא מסובכת, אך התוצאה מעלפת, משגעת, ואפילו אגדי. כל bite הוא חגיגה של טעמים שמשאירים טעמים מתוקים בפה. אם אתם מחפשים מנה שאפשר להגיש לארוחת ערב משפחתית או מסיבת חג, המתכון הזה הוא הדבר הכי טעים שיש! סבתא שלי תמיד נהגה להכין את זה כשביקשתי ממנה. עם כל נגיעה מהמתכון שלה, משכתי כיסאות סביב השולחן בכל הזדמנות משמחת. אז בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 6
הרכיבים הדרושים
לפניכם רשימה של מרכיבים שחובה שיהיו לכם בהכנת המנה המרגשת הזאת. קשקשו מעל מחברת המתכונים שלכם, כי לא תרצו לפספס את זה!
- 6 בצלים מתוקים בגובה 10 ס"מ
- 500 גרם בשר טחון (עגל, כבש או עוף – כאן אתם מחליטים איזה טעים לכם)
- 1 כוס אורז שטוף (או אורז דל פחמימות תמורת גרסה קלה יותר)
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 בצל קצוץ קטן
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 4 כפות שמן זית
- 2 כוסות מים או מרק עוף
- 1 קמצוץ סוכר (כדי לאזן את הטעמים)
אה, ורגע! אפשר גם לשדרג את המנה עם תוספות כמו גבינת פטה מפוררת מעל, הפתעה שתלכד את הלבבות בכף!
שלבי ההכנה
והנה אנחנו מתקרבים לצעד הכנת הגשמת הבצלים שלנו. זה הזמן להתחיל, אבל רק אחרי ששתיתם קפה כדי להתרכז!
- מבשלים את האורז במים רותחים עד שהמים מתייבשים והאורז מתבשל. מסננים ולאחר מכן מניחים בצד.
- פורסים את הבצלים ומרכיבים את הפירות; מכניסים את הבצל לנשימה לאחר הנחתן ברבע שעה במים רותחים.
- בסיר נוהרים 4 כפות שמן זית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל מזהיב.
- מוסיפים את הבשר הטחון לתוך הסיר ומבשלים עד שהבשר מתבשל באופן מוחלט.
- לאחר שהבשר התבשל, מוסיפים את האורז המבושל, הפפריקה והפטרוזיליה. מסננים את החומרים ומערבבים היטב.
- ממלאים את הבצלים בתערובת שנוצרה ושמים את הבצלים ממולאים בסיר לא מבושל.
- הוסיפו מים או מרק עוף והקפיצו על צליל נמוך למשך שעתיים, עם כיסוי. פעם בפעם תטפחו על הבצל כדי לבדוק שהוא מתבשל כמו שצריך.
- כשהבצלים רכים והמנה מריח מדהים, זה הזמן להגיש!
תוספות ושדרוגים אפשריים
לאחר שסיימתם את השעור שהביאה לכם הסבתא, יש לכם המון אפשרויות לשדרג את המנה! מהנסיון שלי, גבינת מוצרלה מתוך המילוי יכולה לתת טוויסט משגע, וחלומי במיוחד!
גם עלו במוחכם רעיון להוסיף קמצוץ שומשום או צנוברים קולים מעל? הרעיון קליל, ותמיד זה יוסיף טעם מטורף!
וחשוב לדעת- אפשר גם להכין גרסה טבעונית עם תחליפים של בשר מתועש ואורז ממולא בכל ירק שרק תדמיינו.
שאלות ותשובות
מה לעשות אם הבצלים מתפרקים במהלך ההכנה?
אם הבצלים מתפרקים, זה יכול להיות בגלל שהשתמשתם בבצלים מדי גדולים או בוגרים. כדאי לבחור בבצלים לא מאוד גדולים. כדי למנוע את ההתפרקות, הרטיבו את הבצלים לפני ההכנה.
אפשר להשתמש בבשר עוף?
בוודאי! בשר עוף טחון יכול לתת טעם קליל ומיוחד מאוד. נסו אותו עם עשבי תיבול נוספים!
איך אני יודע אם הבצלים מוכנים?
הא тест של דיו או חוד ואז לבדוק עם חפירה של סכין. אם הסכין נכנסת בקלות, הבצלים מוכנים לאכילה.
אפשר להקפיא את הבצלים לאחר ההכנה?
בהחלט! יש להכין אותם בקצב בסיר עם מים קרים, ואז לשים את הבצלים בשקית הקפאה ולשמור אותם.
מה עלי לעשות כדי שהאורז לא יהיה דביק?
הקפידו לשטוף את האורז היטב לפני הבישול, וגרסו אותו בסודה נודדת.
כמה זמן ניתן לשמור על המנה במקרר?
מן השגרה, זה בדרך כלל שישה ימים במקרר. חתכו כמויות ומצאו את הזמן הנוח לאכול.
האם ניתן להשתמש בתבלינים נוספים במילוי?
בוודאי! תיבול כמו כמון או תימין יכול להוסיף נגיעה נהדרת, אז למה לא לנסות?
מה אני יכול להגיש לצד הבצל הממולא?
סלט ירוק או טחינה יכולים לשדרג את המנה בצורה מדהימה.
למה הבצל הממולא כל כך פופולרי?
בצל ממולא הוא מנה מסורתית, טעימה וגם מאוד משביעה! זה שיר על התשוקה לפשטות במאכלים ביתיים, תוססים וטעימים.
באיזו צורה אתן מגישים את הבצל הממולא?
מומלץ להגיש את המנה חמה, עם כמה טיפות לימון או כך כדי להכוון את כל הטעמים הנפלאים!
אז אל תחשבו פעמיים! כאשר ניסיתם את המתכון המעלף הזה, שתפו אותו עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות. הבוחן של אחריכם בבקשה, כי יש פה משהו מדהים שכולם צריכים לטעום!
"`