בסטיל לפסח
האם אתם מוכנים לחוויה קולינרית מהפנטת בפסח הקרוב? אם תשאלו אותנו, בסטיל הוא אחד המנות הכי מדהימות, ובאופן עקרוני, אנחנו מודים שהוא פשוט ממכר. מה זה בעצם בסטיל? מדובר בתבשיל תוצרת ביתי, עשיר בטעמים ומתובל בייחודיות שמסביר מדוע כל ביס ממנו גורם לנו להרגיש כאילו אנחנו באירוע משפחתי כיד המלך. לשיעור הזה נגלה לכם איך להכין את המנה הזו מושלמת, נימוחה, ממכרת, ואנחנו מבטיחים לכם שהיא תשאיר את האורחים שלכם בהשתאות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנת המתכון: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- כמות המנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהולכים על בסטיל, כדאי להשקיע ברכיבים. כך המנה יוצאת לא רק טובה, אלא גם אגדה! עלינו להצטייד במיקס של טעמים שמאחדים את המנה הזו בצורה הכי טהורה שיש. הנה מה שנידרש להכנה:
- חצי קילוגרם של בשר טחון (כדאי להשתמש בשר בקר)
- 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
- 3 שיני שום, קצוצות
- 1 כוס של אורז (לאורך)
- 2 כוסות מים
- 1/4 כוס של שמן קנולה
- 2 כפות של שטח פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית של כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כוס של פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס של אגוזי פקאן קצוצים (לשדרוג האגדי)
ברור שניתן לשדרג את המתכון וליצור אותו בטעמים שונים! יש לא מעט אורזים, תבלינים ואפילו בשרים שונים שיכולים להשתלב במנה באופן שיוציא ממנה טעמים שיתפוס את הלב.
שלבי ההכנה
אז כשיש לנו את כל הרכיבים, אפשר להתחיל בהרפתקה היצירתית שלנו – יש לזכור שהבסיס להצלחה הוא ברוגע ובתשומת לב. בבחינת המתכון, כל שלב הוא קריטי וההשלמה בין המרכיבים יוצרת את החוויה.
- מניחים סיר גדול על להבה גבוהה ומחממים בו את השמן.
- מברישים את הבצל הקצוץ ומקפיצים אותו במשך כ-5 דקות עד שהוא הופך לרך ושקוף.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים את הכל יחד.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומבשל בזמן ערבוב מתמיד עד שהבשר מתחיל להתבשל (כ-10-15 דקות).
- מתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מצרפים את האורז ומערבבים למשך דקה נוספת.
- מוסיפים את המים. מכסים ומביאים לרתיחה.
- לאחר רתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
- לסיום, מעבירים את התבשיל לקערה גדולה, מפזרים את פטרוזיליה ואגוזי הפקאן מעל ומערבבים בעדינות.
- מגישים חם ותוך כדי אכילה, אתם תרגישו את טעמי המנה מחבקים אתכם.
אפשר לגוון עםירות נוספות במהלך הבישול – בין אם להוסיף ירקות קצוצים, או לשדרג את התיבול. הנסיון שלי אומר שעם קצת יצירתיות כל מתכון יכול להיות עוד יותר מיוחד!
שאלות ותשובות
מה זה בעצם בסטיל?
בסטיל הוא תבשיל של אורז ובשר, שמגיע ממקורות שונים, בעיקר מהמטבח האזורי. הוא משלב טעמים שמתאימים הם לארוחה מהשורה הראשונה.
איך יודעים אם בישלתי את זה מספיק?
כשהאורז רך והטעמים מתאחדים יחד, זה סימן ברור שהבישול הושלם! יש לטעום ולהרגיש שאין ממש טעם של אורז סושי (קשה ולא מבושל).
אפשר להחליף את הבשר בבסיס צמחוני?
בוודאי! אפשר להשתמש בטופו או גרגרי חומוס מבושלים. יש לקחת בחשבון שהטעמים יהיו שונים, אבל זה גם יכול לייצר מנה מגניבה!
מה המרכיב המפתיע הכי טוב כאן?
אגוזי הפקאן הפשוטים לשדרוג הם להפתעה הגדולה ביותר! הם מוסיפים מרקם קראנצ'י ומעלפים את כל החוויה.
מה אפשר לשתות עם המנה הזו?
הכל עובר עם מנת ירקות בצד. צלחת בתוספת סלט ירוק מרענן או אפילו יין סוף שנה יכולים להשלים את הארוחה המושלמת.
מהו הזמן המומלץ שהמנה יכולה להחזיק במקרר?
המנה נשמרת היטב במקרר עד 3-4 ימים, בעזרת מכסה אטום.
איך כדאי להגיש את המנה?
מומלץ להגיש את הבסטיל בתנור חם ולא בסיר. חומם את התבנית 15 דקות לפני שמוציאים את התבשיל לשולחן.
איך אפשר להוסיף חריף למנה?
למי שאוהב את זה חריף, הרבה אנשים אוהבים להוסיף פלפל חריף קצוץ בהכנה. לגרסת הילדים, פשוט להניח אותו בצד.
האם המנה מתאימה לפסח?
בהחלט! היא מורכבת מרכיבים טבעיים וללא גלוטן. מתאימה לכולם ולא רק לחג!
מה תוספות מומלצות על מנת להעשיר את המנה?
אפשר להוסיף צימוקים, גזר קלוי או אפילו לערבב ירקות כמו קישוא או חצילים לחוויה רעננה.
נחשפתם כאן לעולם של טעמים ונכנסתם לעולם הבסטיל, אז אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות. כל ביס שאתם תשתפו, זו דרך נהדרת להפיץ את האהבה שלנו למטבח הפנימי והביתית במיוחד!