הבלינצ'ס הרוסי המדהים – טעמים ממכרים ואווירה חמימה
בין כל המתכונים הקלאסיים שמרכיבים את שולחן השבת שלנו, הבלינצ'ס הרוסי תופסים מקום של כבוד. כשהאצבעות שלנו מתקרבות לצלחת עם הבלינצ'ס המושלמים, אפשר לדמיין את השמחה שסבתא הייתה מרגישה כשחיכתה שנשב לשולחן ונלקח את הקורנישונים דוברי הרוסית. כולם מתלהבים מהטעמים, מהניחוחות ומהאפייה הכמעט קסומה שאי אפשר לעמוד בפניה. אז למה להירגע ולחכות? בואו נתחיל להכין יחדיו את המנה הכי טעימה שיש שתרגש את כולנו!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות, רמת קושי: קל, מתאים ל-6–8 מנות
- הכנה: 20 דקות
- בישול: 10 דקות
- סה"כ: 30 דקות
הרכיבים הדרושים
כדי שהבלינצ'ס שלנו יהיו מושלמים, אנחנו צריכים כמה חומרי גלם איכותיים שיבטיחו טעם משגע. בנוסף, גם חומרי הגלם חשובים, אפשר לשדרג את המנה עם תוספות ובריאות שמעלות את יתרונותיה הבריאותיים.
- 2 כוסות קמח חיטה (אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן)
- 2 ביצים גדולות
- 2.5 כוסות חלב
- 1/4 כוס שמן (אפשר להשתמש בשמן קוקוס)
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס סוכר
- למילוי: גבינת ריקוטה או גבינה לבנה (גם גרסה טבעונית אפשרית עם גבינת אזוקי)
- לקישוט: שמנת חמוצה, דובדבנים או ריבת פירות, סוכר או קינמון
שלבי ההכנה
תהיו מוכנים, כי ברגע שנתחיל להכין את הבלינצ'ס, כל הבית יתמלא בניחוח ממכר שידאג לשעשע אותנו עד שהמנה תהייה מוכנה.
- נבנה את הבצק: בקערה גדולה, נניח את הקמח, הביצים, החלב, הגבינה, השמן, הסוכר והמלח.
- נערבב את כל המרכיבים יחד בעזרת מטרפה עד שהתערובת תהיה חלקה וללא גושים.
- נשאיר את הבצק לעמוד לעשרים דקות כדי שהקמח יספוג את הנוזלים ויתפוס את הניחוח.
- בינתיים, נתחיל לחמם מחבת טפלון על חום בינוני.
- נשמן קלות את המחבת עם מעט שמן.
- מזוגים מעט מהבצק למחבת, ונרטיב אותו על ידי סיבוב המחבת עד שהבצק יתפשט על פני התחתית (כמו פיצות מסורתיות).
- נבשל כ-2 דקות עד שהקיימים קלים ומעט מוזהבים.
- נחזיר את הבלינצ'ס לצלחת ונחזור על התהליך עם שאר הבצק.
- למילוי, מוסיפים גבינה לבנה או גבינת ריקוטה במרכז הבלינצ'ס וסוגרים אותו כמו מעטפה.
- לקישוט, נשמן מעט מעל עם שמנת חמוצה, פירות דובדבנים וריבה.
אפשרויות שדרוג והיגיינה
הבלינצ'ס שלנו מאוד גמישים, וניתן לשדרג אותם עם שלל תוספות! אפשר לשלב פרוסות בננה או אגסים מבושלים, להוסיף שוקולד מריר למילוי, או לגרסה מלוחה עם תרד וגבינת פטה. תסמכו על עצמכם, תעשו ניסויים עם רכיבים שונים!
שאלות ותשובות
איך אפשר להכין גרסה ללא גלוטן לבלינצ'ס?
על מנת להכין בלינצ'ס ללא גלוטן, פשוט יש להחליף את הקמח הרגיל בקמח תפו”א או קמח אורז, לפי העדפתכם. לשים לב להתייחס למידות, כי כל קמח מתנהג אחרת.
מה ניתן להגיש לצד בלינצ'ס?
אפשר להגיש ליד הבלינצ'ס שמן זית, ריבה, פירות טריים, שמנת חמוצה ועוד. למי שאוהב תחושת יצירתיות, אפשר לשדרג עם מגון של תוספות!
האם אפשר להכין בלינצ'ס בבוקר ולאכול בערב?
כמובן! הבלינצ'ס ששמרו במקרר יישארו טריים, פשוט לחדש אותם בחימום קצר במחבת לפני ההגשה.
מה עושים אם יש שאריות?
אם יש שאריות, אין בעיה! פשוט אכסנו אותם במקפיא. כשירגישו רעבים, פשוט הפשירו וחממים במחבת.
האם אפשר להכין את הבלינצ'ס מראש?
כן, בהחלט! ניתן להכין את הבלינצ'ס ימים לפני ולהקפיא.
מה כדי לשים במילוי הרוסי?
אפשר למלא את הבלינצ'ס עם גבינת פטה, טופו, תרד, או אפילו בשר טחון, אם רוצים.
האם ניתן להשתמש בחלב צמחי?
בוודאי! ניתן להחליף את החלב בחלב שקדים או חלב קוקוס לפי רצונכם.
כמה זמן אפשר לשמור על הבלינצ'ס במקרר?
בדרך כלל, הבלינצ'ס שנשמרים במקרר יכולים להחזיק מעמד עד 3-4 ימים אם סגורים היטב.
מהי הצורה המסורתית של בלינצ'ס רוסי?
הפלאפל הרוסי המוכר והאהוב עלינו מגיע בדרך כלל בצורה עגולה ומעט שטוחה, ממש כמו פנקייק.
האם אפשר להכין קופסאות אוכל עם בלינצ'ס?
בהחלט! הם הולכים מצוין באקלים של קופסאות אוכל, פשוט לערום גבעות של בלינצ'ס עם רטבים שונים, ניתן להוסיף סלט צד למנה מזינה.
לסיום, כאשר אתם מעבירים אוהב ומלא הטעמים של הבלינצ'ס הרוסי לחברים ולמשפחה, תרגישו חופשיים לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולבטח להקל על שתף את החוויה! הבלינצ'ס האלה בהחלט שווים שיחה וישמרו על המסורת החמימה והטעימה בבתים שלנו.