בלינצ'ס גבינה עם שמנת מתוקה – מתכון מעלף ומדהים
דמיינו לרגע את הרגע שבו אתם פותחים את המקרר ומוצאים את כל המרכיבים הנדרשים להכנת הבלינצ'ס הכי טעימים שיש. הם חם ריחניים, ממלאים את הבית בניחוח מתוק של גבינה ושמנת, והכי חשוב – הם נמסים בפה! מדובר בשילוב המושלם של מתיקות ורכות. כל ביס הוא חתיכה מעולם בראשוני, פשוט משגע! השילוב של הגבינה עם השמנת המתוקה יוצר חוויה אסוציאטיבית שמחברת אותנו לבית של סבתא, לרגעים של נוסטלגיה וחמימות.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 8-10
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, בואו נדבר על מה אנחנו צריכים:
- 2 כוסות קמח (מקמח לבן או קמח ללא גלוטן)
- 3 ביצים
- 2 כוסות חלב
- 1/4 כוס שמן (או חמאה מותכת)
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 500 גרם גבינת ריקוטה (או גבינת שמנת)
- 3/4 כוס שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר נוספים (לטעם)
- 1 כפית תמצית וניל
- אבקת סוכר לקישוט (אופציונלי)
המרכיבים יכולים להשתנות, ואפשר לבחור בחלופות שונות. לדוגמה, אפשר להשתמש בגבינת פטה או גבינה צהובה לגרסה מלוחה יותר. אפשר גם להכין את הבצק עם חלב סויה או חלב שקדים לגרסה טבעונית.
שלבי ההכנה
על מנת להכין את הבלינצ'ס המדהים הזה, פשוט עקבו אחרי השלבים הבאים:
- שמים את הקמח, הסוכר והמלח בקערה גדולה ומערבבים היטב.
- במקום אחר, טורפים את הביצים, החלב והשמן ביחד בקערה נוספת.
- יוצרים חור באמצע קמח ומוזגים לתוכו את תערובת הביצים.
- מערבבים את החומרים עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
- מחממים מחבת על חום בינוני ומשמנים אותה קלות.
- יוצרים שכבת בלינצ'ס על ידי מוזגים כף מהתערובת למחבת ומניעים אותה בעיגולים כדי שהיא תכסה את התחתית.
- מטגנים את הבצק עד שהוא מזהיב בשולי הבלינצ'ס, ואז הופכים אותו בעדינות עם מרית.
- מסדרים את הבלינצ'ס המוכנים על צלחת שטוחה וממשיכים להכין את יתר הבצקים.
- לקראת סיום הכנת הבצקים, מכינים את גבינת הריקוטה עם הוספת הסוכר, השמנת ותמצית הווניל ומערבבים היטב.
- מחלקים כף מהתערובת על כל בלינצ'ס, מגלגלים כמו רולדה, ומניחים על צלחת הגשה.
- אם רוצים, ניתן לקשט בפיזור אבקת סוכר מעל.
לאחר שסיימנו להכין את הבלינצ'ס המעלפים הללו, התוצאה היא מראה מרהיב שמתכונן למשב רוח מתוק של טעמים. הבלינצ'ס נימוחים, רכים ומלאים במילוי גבינת ריקוטה מעלף. אתם תגלו שהטעם הוא בדיוק מה שציפיתם לו – מתוק, רך ושהוא פשוט ללקק את האצבעות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים לשדרג את הבראנץ' או הבוקר שלכם, הנה כמה רעיונות:
- אפשר להוסיף פירות טריים כמו תותים, בננות או אוכמניות שיהפכו את המנה לכזו שפשוט לא ניתן לשכוח!
- תוספת של שוקולד מריר קצוץ או קקאו לפנים של המילוי יכולים לתת עוצמה נוספת.
- כמו כן, תוכלו להוסיף אגוזים קצוצים לקשר טקסטורה מעניינת.
- אוסיף קצת דבש או סירופ מייפل על גבי הבלינצ'ס אחרי ההגשה – ההמתקה הנוספת בהחלט לא תזיק!
שאלות ותשובות
איך אפשר להקטין את כמות הקטניות במתכון?
באופן כללי, ניתן להוריד את כמות הקמח בזכות שימוש במועדפים נוספים כמו קמח שקדים או קמח קוקוס, מה שמקטין את כמות הפחמימות.
האם ניתן להכין את הבצק מראש?
כמובן! ניתן להכין את הבצק לפני מספר שעות ולשמור במקרר. לפני השימוש, פשוט ערבבו אותו שוב.
כמה זמן ניתן לשמור את הבלינצ'ס לאחר הכנתם?
הבלינצ'ס יכולים להחזיק מעמד במקרר 2-3 ימים, תוך שמירה על טריותם; יש לחמם מעט אותם לפני ההגשה.
אפשר להשתמש בגבינה צהובה במילוי?
בהחלט! גבינה צהובה עם תיבול מרענן תיתן לתוצאה גוון מלוח ומעניין.
איך אני יודע אם הבלינצ'ס שלי מושלמים?
אם הם נראים בהחלט נימוחים, רכים ומשחימים מעט, אתם בדרך הנכונה!
איך להגיש את הבלינצ'ס?
ניתן להגיש אותם עם קישוט של פירות, רוטב שוקולד או שמנת מתוקה.
האם אפשר להכין את המילוי ללא סוכר?
ודאי! אפשר להחליף את הסוכר בדבש או בקינמון להגברת המתיקות.
מה יכולים להיות תחליפים טובים לשמנת המתוקה?
יוגורט יווני יכול להוות תחליף מעולה שאתו המילוי יהיה גם בריא יותר!
איך אפשר לדעת אם השכבת בלינצ'ס מבושלת?
כאשר השוליים מתחילים להזהיב והמרכז מתייצב, אפשר להפוך את הבלינצ'ס.
האם ניתן להקפיא את הבלינצ'ס לאחר ההכנה?
כן, אפשר להקפיא את הבלינצ'ס. רק יש להפריד בין השכבות עם נייר אפייה ולהכסן בכלי אטום.
אז מה מחכים? נעלו סינר, הקריבו את עצמכם למטבח וכמה מהעונג של בלינצ'ס גבינה עם שמנת מתוקה! השמחה שלכם תאמיר לממדי על וכולם ידברו על שתי המילים “מדהים” ו“אגדי”!
אם מתכון זה הצליח אצלכם ואהבתם את המנה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות כדי שגם להם תהיה הזכות ליהנות מהטעמים שמזכירים בית!