בורקס תפוחי אדמה מבצק עלים – מתכון אגדי ומושלם!
יש משהו במאפה הבורקס, במיוחד כשהוא מחכים ומעלף, שמצליח לגרום לכל אחד להרגיש בבית. עם הבצק העלים הפריך והקל שמקיף את תפוחי האדמה הממכרים, קשה לעמוד בפניו. לא משנה אם מדובר בסעודה משפחתית, בעצירה כשותפה של חברים או סתם כי בא לנו לפנק את עצמנו, הבורקס הזה הוא בדיוק מה שאנחנו מחפשים. אז למה אתם מחכים? בואו נצלול לעולם של טעמים מרגיעים ונעים בחלל מכינה המרהיב!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 25 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 12
המרכיבים הדרושים
כעת, בואו נחשוב על כל אותם מרכיבים שמבצעים את הקסם הזה. עם תפוחי אדמה כה משגעים, ובצק עלים שהופך כל ביס לחוויה, אנחנו בדרך למתכון שיכול להפוך למשפחתי במיוחד.
- 500 גרם בצק עלים, מוכן
- 700 גרם תפוחי אדמה, קלופים ומבושלים
- 1 בצל קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון (באם אוהבים טעמים משגעים)
- 4 ביצים
- 50 גרם גבינה צהובה, מגוררת (אופציונלי)
- 1 ביצה להברשה בסוף
לאלה מכם שמעוניינים בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הבצק העלים עם מתכון טבעוני לבצק עלים, או להשתמש בבצק פילו. במקום הביצים, השתמשו בכף של קמח מעורבבת עם מים כדי ליצור מרקם דמוי ביצה.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש בידינו את כל מה שאנחנו צריכים, אפשר לצעוד לשלב הבא – ההכנה! כמו שאומרים: "הדרך ללבו של איש עוברת דרך הבטן", ואנחנו פה כדי לאבד אותו לחלוטין!
- נחמם שמן זית במחבת ונוסיף את הבצל הקצוץ, נטגן עד שהבצל מזהיב ונכון להוסיף טעימות וריחות מדהימים.
- נוסיפים את תפוחי האדמה המרוסקים למחבת עם הבצל, ממשיכים לערבב.
- מתבלים במלח וכמון, אם אוהבים את הטעמים המשגעים הללו ומערבבים עד שהתופסים זוכים להיכנס לסיר.
- כשהתערובת מוכנה, יש להניח לה להתקרר. זה הזמן לשתות איזה תה, לא?
- מניחים את הבצק על משטח מקומח וחותכים אותו לריבועים בגודל רצוי, בערך 10 ס"מ על 10 ס"מ.
- על כל ריבוע, מניחים כף מהתערובת של תפוחי האדמה ומעט גבינה צהובה מעל.
- מקפלים את ריבועי הבצק, לוחצים על הקצוות היטב כדי לוודא שהתוכן לא יברח לנו.
- מניחים את הבורקסים המוכנים על תבנית ומברישים בביצה.
- מחכים בעדינות, מניחים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים כ-25 דקות, עד שהבורקסים הופכים לזהובים ופריכים.
ומה עם תוספות? אין בעיה! אפשר להוסיף לתערובת גם פטריות, סביצ'ה מפורק של עוף, ואפילו תבלינים כמו פפריקה חריפה לטובת טוויסט מעונב וטעים במיוחד. אז מה אתם מעדיפים?
שאלות ותשובות
איך ניתן לשמור את הבורקסים האלה אם נותרו שיירים?
הבורקסים עמידים יחסית ונשמרים היטב בקופסה אטומה במקרר במשך 2-3 ימים. אפשר גם להקפיא אותם, במקרה כזה, הניחו אותם בתבנית ואפו בעת הצורך.
האם אפשר לשדרג את הבצק וליצור גרסה במילוי בשר?
בהחלט! פשוט מבשלים בשר טחון עם תיבול שמן זית, בצל ותבלינים. תוספת מדהימה שמשדרגת כל גבר בעסקי בורקס!
איך ניתן להפוך את הבורקסים לבריאים יותר?
אפשר להשתמש בבצק חצי מלא או להכין גרסה דלת פחמימות עם קמח שקדים במקום קמח חיטה.
האם אפשר למלא את הבורקסים בירקות?
כמובן! סלק, גזר, או חצילים יכולים להיות תוספות מרעננות וטעימות במיוחד!
מה הסוד לבצק עלים פריך במיוחד?
כלל ברזל הוא לעבודה במהירות ובקור – הקפיאו את הבצק לפני השימוש, לשמור על מרקם אוורירי ושלם תוך כדי התהליך.
היכן ניתן למצוא בצק עלים אם אין לי בבית?
בצק עלים יכול להימצא בכל סופר מרקט, בארץ ובחו"ל, בפינות ההקפאה פשוט לחפש את זה מעלף!
האם זו מנה מתאימה לילדים?
מובן! זהב ועליו תפוחי אדמה שמתחבאים בתוך פריך, ילדים יתאהבו בזה!
מה השירות הטוב ביותר להגיש עם הבורקסים?
סלט ירוק מרענן עם רוטב לימון ושום ייתן לבורקס את ההקפצה המושלמת, וגם טחינה או יוגורט עם שמן זית!
אילו סוגי תבלינים יכולים לשדרג את המאפה?
שום, פפריקה, או טימין יכולים לחבר טעמים נוספים ומרעננים.
מה הברקה האחרונה שאני יכול להציע?
תשקלו להוסיף לתערובת טחינה עם פטרוזיליה – פשוט מגשמים השמיים הזה!
אנחנו בטוחים שהבורקס שלכם כמונו או אפילו יותר טוב. שתפו אותנו עם התמונות שלכם! אסור לשכוח להפיץ את המתכון המדהים הזה בכל הרשתות החברתיות. מי יודע, אולי תוכלו להכתיר את עצמכם כמלכי הבורקס!