4 מתכונים לארוחת שבת מושלמת
אחת המסורות הכי יפות שצריך לקחת ברצינות היא שבת. זה הזמן שבו כל המשפחה מתאספת יחד, עם ריחות של תבשילים מדהימים באוויר. לשבת יש קסם מיוחד – כל שבוע התרגשות מחכה, וכל פעם אפשר להפתיע מחדש עם מתכונים ממכרים ומעלפים. בדיוק בשביל זה, הכנו ארבעה מתכונים לארוחת שבת ששווה לחכות להם. בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 3 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 8-10 אנשים
הרכיבים הדרושים
כמו בכל ארוחה טובה, גם כאן נשתמש ברכיבים הטריים והאיכותיים ביותר, שמשדרגים את המנה בצורה אגדי.
- 1 ק"ג בשר מתובל (כמו צוואר או צלעות)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 קופסה של קטניות מעורבות (חומוס, שעועית) – אם אתם אוהבים
- תיבול: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, ציפורן וכמון
לאלו שמחפשים גרסאות חלופיות: לא נביך את חובבי הטבעונות – אפשר להכין את כל המנה הזאת על בסיס ירקות בלבד או עם טופו, מה שיביא לתוצאה נימוחה ומדהימה.
שלבי ההכנה
פשוט ונעים. בואו נראה איך אפשר להכין את כל זה בקלות.
- מחממים שמן זית בסיר רחב על להבה בינונית.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מתבלים בשום, פפריקה ציפורן וכמון ומערבבים.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו מכל הצדדים.
- לאחר שהבשר שזוף, מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה ומערבבים.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עד שהכל מצופה.
- מוסיפים מים רותחים עד שיכסו את התבשיל ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים במשך כשעתיים, עד שהבשר רך ונימוח, והירקות פורחים.
- כשהמנה מוכנה, אפשר להגיש עם חלה טריה, ולהרגיש שהשבת הגיעה!
כמו שאתם רואים, ההכנה היא פשוטה וכוללת מעט צלחות מלוכלכות. אני טיפוס שאוהב את הפשטות שיכולה להפוך את ארוחת השבת למושלמת.
שדרוגים ותוספות אפשריים
כמובן שאפשר לקחת את המתכון הזה ולהפוך אותו למשהו משגע! אני ממליץ להוסיף לקראת הסוף עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה או Coriander, שיתנו טוויסט טרי. אפשר גם לשדרג טעמים על ידי הוספת פירות יבשים כמו צימוקים או תמרים – השילוב ביניהם עם הבשר יוצרן איזון מקסים.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את המנה יום מראש?
בהחלט! זה ייתן למתכון את הזמן למצות את הטעמים, רק חם את זה שוב בדקות אחרונות תחת מכסה, כדי שמרקם הבשר יישאר רך.
מה ניתן להגיש לצד המנה הזו?
חלה טריה היא הבחירה הקלאסית, אבל גם פירה תפוחי אדמה או אורז בסמטי ישדרגו את השולחן.
מה אפשר לעשות עם שאריות?
כשהבשר מתקרר, הוא ממש קל להכניס אותו לתוך סלט – מפותח טעמים מדהימים שמקלים על הבוקר שלאחר מכן.
יש מתכון למרק עשיר שאפשר להכין מציר הבשר?
בהחלט! פשוט תעבירו את כל הנוזלים מתחילת הבישול למרק, והוסיפו מכסת ירקות, שישבשו את המנה לגמרי.
אפשר להכין את המנה עם תיבול שונה?
ודאי! אפשר להוסיף קינמון או כוכבי אניס להרגשה התימנית, יצא משגע.
איך יודעים אם הבשר מוכן?
כשהבשר נחתך עם כפית – אתם יודעים שהצלחתם!
האם אפשר לשמור את המנה במקפיא?
כמובן, בכלי סגור! ככה אפשר תמיד לאכול אוכל כשר ומדהים.
מה לעשות אם אין לי זמן להספירו
אפשר לבצע צלייה במיקרו, מעולה למי שנמצא במירוץ או בפועל..
אילו סוגי ירקות נוספים אפשר להוסיף?
קולורבי קלוף, דלורית חתוכה או אפילו קישוא – תעשו ניסויים ותראו מה עובד הכי טוב!
אפשר להכין שימוש בסוגים אחרים של בשר?
כמובן! גם עוף עושה עבודה מדהימה בתבשילים למי שיבחר.
העברת המתכון הזה לחיים – תרגישו חופשיים לשתף ולהפיץ אותו ברשתות החברתיות! שתפו את חוויותיכם ותנו לעוד אנשים לגלות את הדרך למנה המושלמת לארוחת שבת. תהנו מהשבת ומהאוכל, דלגו ברגליים קלות לדעת שמשהו מדהים ממתין לכם! שאתם לא תדעו להריח את הבשר בושל ב… תשמעו, כמה טעים יהיה!