מתכון אצבעות אנטריקוט מושלמות
אם יש משהו שבאמת יכול להפוך כל ערב רגיל לאירוע חגיגי, זה אצבעות אנטריקוט שיפתחו בפניכם עולם חדש של טעמים. כמה מהפוסטים בסושיאל מדיה שכבר ראיתם ודאי גרמו לכם להתלהבות, והאמת? הם ממש לא טועים! המנה הזאת כל כך מדהימה וממכרת שהיא תשאיר אתכם עם טעם מתוק בפה. אחרי שתמשיכו לקרוא, תגלו איך להכין את המנה הכי טעימה שיש!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות
רמת קושי: קלה
כמות: 4-6 מנות
- כבר לא צריך להיות שף על מנת להכין מנה כזאת!
- המרכיבים זמינים בכל סופר.
- לכל אחד יש את הסוד הקטן שלו בהכנה, אבל כאן נשתף אתכם בטיפים המדהימים שלנו.
הרכיבים הדרושים
אז לפני שנתחיל, בואו נעבור על המרכיבים שברשותנו. מדובר ברכיבים יחסית פשוטים, ותאמינו לי, הם יהפכו את האצבעות למעלפות:
- 700 גרם אנטריקוט, פרוס דק
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפיות מלח גס
- 1 כפית שטוחה של פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית שום גרוס
- 1/2 כפית כורכום
- מיץ מלימון של חצי לימון
- פלפל שחור טחון לפי הטעם
- חבילה של פיתה או טורטיה להגשה
- ירקות טריים (כמו חסה, עגבנייה, מלפפון) כתוספת
לפני שנמשיך, שימו לב שגם אפשר להכין גרסה טבעונית למנה על ידי שימוש בבשר צמחי או תחליף בשר עשוי סויה. אין ספק שזה מוביל אותנו לעולם שלם של טעמים חדשים!
שלבי ההכנה
ועכשיו לחלק המעניין – איך תוכלו להכין את המנה? עקבו אחרי הצעדים הבאים:
- אתם מתחילים על ידי חיתוך האנטריקוט לפרוסות דקות – זה מאוד חשוב שהן לא יהיו עבות, כי אנחנו רוצים טעמים מעולים.
- מחממים את שמן הזית על מחבת גדולה ואיכותית.
- בינתיים, מתבלים את הפרוסות במלח, פפריקה, כורכום ושום גרוס.
- מניחים את הפרוסות בשכבה אחת על מחבת חמה ומטגנים במשך כ-2-3 דקות מכל צד, עד שהן משחימות.
- בזמן שהן מטוגנות, סוחטם את הלימון מעל.
- מוסיפים פלפל שחור טחון לפי הטעם.
- מעבירים את הפרוסות למגבת על מנת לספוג את השמן היתרה.
- חוצים את הפיתות או הטורטיות ומניחים בתוכן את פרוסות האנטריקוט.
- מקשטים עם ירקות טריים שאהובים עליכם.
- כשהמנה מוכנה, נשנשו ותהנו – תוכלו להרגיש את העונג בכול ביס!
אם אתם רוצים לשדרג את המנה, יש כמה טיפים שאי אפשר לפספס:
- אפשר להוסיף רוטב יארצ’ן, סחוג או טחינה כמלווה.
- תוספת של גבינת פטה או גבינת צהובה מלוחה יכולה להוסיף טעמים חדשים.
- לגרסה חריפה, אפשר להוסיף פלפל חריף טרי למילוי!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המנה מראש?
כן, ניתן להכין את המנה מראש ולשמור במקרר. לכן, אם אתם מתכננים ערב עם חברים, תוכלו לחסוך זמן ביום האירוע.
כמה זמן אפשר לשמור את האצבעות?
תוך כדי השעור, יש לשמור אותן במקרר עד שלושה ימים, אך כדאי להכין אותן למועד הקרוב ביותר.
האם אפשר לקלות את הכנת האנטריקוט בתנור?
בוודאי! אפשר להכין גם בתנור. מתאימים את המידות והשמן כדי לא לייבש את הבשר.
מה אם אני לא אוהב את הטעמים של כורכום ופפריקה?
הכנה בעצם מאפשרת גמישות רבה. אפשר להחליף בתבלינים אחרים כגון רוזמרין או תבלינים שרוצים.
אני צמחוני, איך אני יכול להכין את המנה?
כדאי להשתמש בתחליפים צמחיים כמו פטריות, טופו או חלבון סויה. התוצאה מדהימה!
כיצד ניתן ללקק את האצבעות בצורה הכי טובה?
בהגשה, כדאי להוסיף רטבים שונים – הרוטב משדרג את כל העניין.
עבור מנות נוספות, מתי צריך לשים טחינה?
טחינה היא רכיב נהדר שניתן לשים בכל מנה. זה ממש לוקח את המנה למקום ראוי.
יש פורסים שעושים את הקריספיות?
מומלץ להניח את הפירות והירקות העליונים על הכל על מנת להחזיק את הקריספיות.
האם יש המלצות נוספות על לוח הסלט?
בהחלט! הוספת ירקות כמו בצל סגול או חזוק של פטרוזיליה יכולה להוסיף רעננות.
האם אפשר להגדיל את המתכון?
תאגידו את הכמויות בהתאם! פשוט הכפילו את המרכיבים ואתם מסודרים לערב המושלם.
אז לאחר שפירטנו את כל הצעדים, נשאר לנו רק לעודד אתכם לשתף את המתכון עם החברים שלכם. מדובר במנה שאנשים יאהבו ויתלהבו מהאיכות שלה. שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם, ויש סיכוי גדול שעוד אנשים גם ייכנסו למטבח וילקקו את האצבעות!