שרימפס בטמפורה: מתכון מדהים במקות טעימה בלתי נגמרת!
כאשר אנחנו חושבים על תבשילים שישאירו אותנו במצב של התלהבות בקול רם, אחד מהם הוא ללא ספק השרימפס בטמפורה. זהו מתכון שמחבר בין אוכל רחוב טעים לבין נשנוש מפנק, מושלם לכל אירוע אפשרי! השרימפס מבושל ומוקף בעטיפה קריספית, במילוי טעמים מדהימים. יש משהו במנה הזאת שמחבר אותנו לזיכרונות, מעורר געגועים, ואולי גם גחמות בלתי נשלטות… מנה הזו פשוט ממכרת! זו מנה שהופכת כל ערב רגיל לחוויה מעלפת. אז, אתם מתעניינים? בואו נצלול יחד לעולם המופלא של השרימפס בטמפורה!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
לא רק שהמתכון הזה מדהים, הוא גם מאוד משתלם. כל מה שדרוש לנו הוא:
- 500 גרם שרימפס בינוניים, מקולפים ונקיים
- 1 כוס קמח חיטה
- 1/2 כוס מים קרים מאוד
- 1 ביצה
- 1/2 כפית מלח
- שמן לטיגון עמוק (כמו שמן קנולה או שמן זית)
- מגוון תבלינים לבחירה (כמו פפריקה מתוקה או חריפה, ושום קצוץ)
- רוטב סויה או רוטב טטאקי להגשה
ולמי שחשובה הגרסה הבריאה, כמובן, יש אפשרויות גם לכך! אפשר להשתמש בקמח שקדים ולאפות במקום לטגן.
שלבי ההכנה
לאחר שהכנו את כל הרכיבים, הגיע הזמן לצלול לשלבי ההכנה!
- נחמם את השמן בסיר עמוק על חום בינוני-גבוה.
- בקערה, נערבב את הקמח, המלח והביצה.
- נוסיף את המים הקרים לאט ונערבב עד שהעיסה תהיה חלקה ואוורירית.
- נושיב את השרימפס שמצטיינים בגמישות לתוך העיסה ונסובב אותם כדי שהטמפורה תעטוף אותם.
- כשהשמן חם, נמקם בעדינות את השרימפס המוכנים לתוך השמן.
- נטגן את השרימפס עד שהציפוי הזהוב כ-2-3 דקות מכל צד.
- נוציא את השרימפס המוכנים ונסתיים על נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
- נגיש את השרימפס שלנו חם עם רוטב סויה או טטאקי ונתענג על כל ביס!
אם אתם רוצים לשדרג את המנה, אפשר להוסיף לתערובת הקמח גבינת פרמזן גרוסה או להוסיף עשבי תיבול שונים כדי לקבל טעמים מגוונים יותר.
שדרוגים ותוספות אפשריות
עכשיו אחרי שהכנו את המנה המהפנטת הזו, הגיע הזמן לעניין באמת. יש כמה תוספות שיכולות לשדרג את הארוחה פלאים:
- רוטב חריף: למי שאוהב את החריף, רוטב סרירצ'ה או פיקס כיוועיה יעניקו ניגודיות מרהיבה!
- ירקות מטוגנים: נסו להוסיף יחד עם השרימפס פרוסות דקיקות של קישוא או בטטה מוקפצים.
- סלט ירקות טרי: מנה אסיאתית עם ירקות כמו גזר, מלפפון וצנונית בהחלט תעשה את העבודה.
- קערת אורז: להגשה לצד, קערת אורז סושי או אורז בסמטי יכולה לשדרג את המנה.
שאלות ותשובות
מה עושים אם לא מצליחים לטגן נכון את השרימפס?
אם השרימפס לא יוצאים קריספיים, ייתכן שהשמן לא היה חם מספיק. חשוב לבדוק שהשמן חם לפני שמניחים את השרימפס. כדאי לבדוק עם כמה טיפות בוחנת את החום.
האם אפשר להכין את המנה באפייה במקום בטיגון?
כן! עוטפים את השרימפס עם התערובת ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אפשר לטפטף קצת שמן מעל ולאפות בחום של 180 מעלות למשך כ-15 דקות.
מה זה טמפורה?
טמפורה היא טכניקת אוכל יפנית בה מטגנים ירקות או פירות ים בציפוי קל ודק, המעניק להם מרקם קריספי שאין כמותו.
לא הבנתי מה זה קמח חיטה? האם אפשר לשים קמח תפו”א?
קמח חיטה הוא קמח המגיע מגרעיני חיטה, והוא מצוין ליצירת ציפוי קל ואוורירי. קמח תפו”א יכול לשמש כחלופה, אך זה ישפיע על המרקם הסופי.
האם ניתן להכין את המנה מראש?
ניתן להכין את השרימפס מראש, אבל כדאי לטגן אותם סמוך למועד ההגשה כדי לשמור על הקריספיליות.
איך אפשר לדעת מתי השרימפס מוכנים?
שרימפס מוכנים כאשר הם הופכים לאדומים וקריספיים. יש להם גם מרקם מפולש כשהם מוכנים.
מה עושים עם שאריות?
אם נשארו לכם שאריות, יש לאחסן אותם בקופסה סגורה במקרר. כדי להחזיר את הקריספיות, ניתן לחמם אותם בתנור כ-5 דקות.
האם יש טיפים לסוגי תיבולים שונים?
כמובן! תוכלו להוסיף לעיסה קצת קימל, או לנסות את התיבול של הפפריקה מעושנת להענקת טוויסט טעים!
מה מייחד את המנה הזו?
הציפוי המיוחד והקריספי נותן נדבך נוסף של טעם, והשילוב של השרימפס המושלם עושה את העבודה בקוליות.
במה המנה מתאימה להגשה?
מנה אידיאלית לשתף עם חברים ומושלמת לאירועים חגיגיים, כמו מסיבות ובילויים!
אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ומשפחה! אוכל הוא חוויה, וכל אחד צריך לטעום את השרימפס הנפלאים בטמפורה! תהנו, ותזכרו, אוכל זה לב!