ראמן צמחוני – המתכון המושלם והמשגע!
אין דבר יותר מדהים מלקבל צלחת ראמן steaming hot, כשכל התבלינים והשום נעימים על הריח החם שממלא את האוויר. הרגע הזה, כשאתם טועמים את התבשיל הראשון והציר מרגיש כמו חיבוק חם בתוך קיץ קר, הוא פשוט אגדי. הוא מביא איתו לא רק ניחוחות, אלא גם זכרונות ילדות של ערבי שמש וסיפורים עם חברים סביב שולחן האוכל.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4 אנשים
הרכיבים הדרושים
המרכיבים שלנו ראויים ליחס מיוחד, כי כל אחד מהם מוסיף טעם וחיים למנה המדהימה הזאת. יש לנו כאן שילוב של ירקות טריים, תבלינים מפתיעים ונודלס שאפשר ללקק את האצבעות אחריהם!
- 250 גרם נודלס סויה (או נודלס ראמן)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 3 שיני שום, קצוצות
- 1 גזר גדול, חתוך לרצועות דקות
- 1 קישוא, חתוך לרצועות דקות
- 100 גרם פטריות שמפיניונס, פרוסות
- 1 פלפל מתוק אדום, חתוך לרצועות
- 1 ליטר ציר ירקות
- 1 כפית רוטב סויה
- 1 כפית שמן שומשום
- מלח ופלפל לפי הטעם
- בצל ירוק קצוץ לקישוט
- שומשום קלוי לקישוט
אופציות חלופיות
לא אוהבים כמה רכיבים? תקראו על גרסאות חלופיות! אפשר גם להכין גרסה טבעונית שמתאימה לטבעונים – תוסיפו יותר ירקות ואפילו טופו כדי להעשיר את המנה! אם אתם רגישים לגלוטן, הקפידו לבחור נודלס ללא גלוטן ואת ציר הירקות המתאים. הכל ידידותי ובריא!
שלבי ההכנה
עכשיו מתחילים לגלות איך להכין את המנה המעלות הזו שלא תשאיר אתכם אדישים!
- מבשלים את נודלס הסויה במים רותחים לפי הוראות היצרן. ברגע שהן מוכנות, מסננים ומניחים בצד.
- בסיר גדול, מחממים את שמן השומשום על חום בינוני ומוסיפים את הבצל הקצוץ. יש לטגן עד שהבצל מתרכך ומשחים מעט.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים במשך כ-30 שניות עד שהתבלינים מתחילים לשחרר את ריחם הממכר.
- מעבירים את הגזר והקישוא לסיר ומבשלים במשך 5 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את הפטריות והפלפל המתוק, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
- מוזגים את ציר הירקות, מקטינים את הלהבה ומביאים לרתיחה. נותנים לתבשיל להתבשל במשך כ-10 דקות, כך שהמרכיבים יתמזגו היטב.
- לאחר מכן, מוסיפים את הנודלס, רוטב הסויה ומערבבים בעדינות כדי שהטעמים יתאחדו.
- מבשלים עוד כ-2 דקות על חום נמוך, ומקשטים בבצל ירוק ושומשום קלוי לפני ההגשה.
שדרוגים ותוספות
אחד הדברים המדהימים במנה הזו הוא שהיא מפתה מאוד לשדרוגים. אם אתם רוצים להוסיף קצת חריפות, תלחמו עם קמצוץ של פלפל חריף טחון או סויה חריפה. כחפצים במרקם קריספי יותר, ניתן להוסיף טופו קלוי או קוביות קישוא צלוי.
ואם אתם מסיבה, למה לא להכין כוסית דגים למעלה? דגים יבשים נותנים טאץ' קונטרה מצוין למרק הזה. אל תשכחו להגיש עם פרוסות ליים או לימון – זה משגע!
שאלות ותשובות
מהי הדרך הטובה ביותר לשמור על הראמן?
כדי לשמור על הראמן, יש להפריד בין הנודלס לציר. ניתן לאחסן בצנצנת נפרדת במקרר, ובשעת הצורך לחמם את הציר ונודלס בנפרד.
האם ניתן להוסיף בשר למתכון?
בהחלט! אתם יכולים לשדרג את המנה עם נתחי עוף, בשר בקר או אפילו קציצות דגים. הכל תלוי בטעם האישי שלכם.
מה עושים אם אין לי כמה מהרכיבים?
המתכון נותן מקום לשינויים. אם אין לכם פטריות, ניתן להשתמש בברוקולי או בטטות! כל ירק שאתם אוהבים יעשה את העבודה.
האם ניתן להכין את הראמן מראש?
אפשר להכין את המרק מראש ולשמור במקרר. אין בעיה לחמם אותו לפני ההגשה, רק תניחו את הנודלס אז. הם לא אוהבים להיות במים קרים!
כמה זמן הראמן נשאר טרי?
אם אתם שומרים נכון במקרר, הראמן יכול להחזיק מעמד עד שלושה ימים. מומלץ לחמם לפני ההגשה.
האם המתכון דל קלוריות?
הראמן שלנו הוא בריא, עשוי מירקות צבעוניים, לכן הוא לא כבד. קלוריות משתנות לפי התוספות, אז הבחירה בידיכם.
איזה ציר ירקות כדאי להשתמש?
ציר ירקות ביתי תמיד עדיף, אבל גם ציר קנוי יכול לספק טעמים מצוינים.
האם אפשר להקפיא את הראמן?
לא מומלץ להקפיא את הראמן עם הנודלס. הירקות עלולים לאבד את מרקם הטעם שלהם. בקשו חברים לסיים את זה!
איך אני יודע מתי הנודלס מוכנים?
תמיד כדאי לבדוק את הוראות היצרן. בדרך כלל, זה לוקח בין 3 ל-5 דקות.
מה ההבדל בין ראמן סיני ליפני?
ראמן יתרון שונה לפי המנה האזורית. היפני אומר יותר נודלס ופחות עושר בציר. הסינית מכילה לעיתים קרובות יותר תבלינים.
אם המנה עשתה לכם חשק, אני ממש ממליץ לשתף את המתכון הזה ברשתות חברתיות. תודו לחברים שלכם בעד השיתוף!