מתכון לסושי סלמון מדהים, משגע ומעלף!
מחפשים משהו חדש לנסות במטבח? מתכון לסושי עם סלמון הוא בדיוק מה שיגרום לכם ללקק את האצבעות ולבקש תוספות! מדובר במנה שמשלבת את הטעמים הים-תיכוניים עם החוויה היפנית. כשמדובר בסושי, יש משהו אגדי ביצירה שלו – כל ביס כיפי ומלא בטעמים. הסושי הוא לא רק אוכל, הוא חוויה חברתית, והוא מגעגוע לסעודה עם חברים מסביב לשולחן. אף אחד לא יכול לסרב לארוחת סושי מקרם, ובמיוחד אם מכינים אותו בבית. בואו נכנס למעמקי הים ונלמד איך להכין סושי סלמון מעלף!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4 מנות (תלוי בכמות הסושי שאתם רוצים להכין)
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול למעמקי ההכנה, חשוב להצטייד בכל מה שדרוש. אתם תגלו שהמרכיבים מאוד קלים להשגה, ורובם נמצאים במטבח הרגיל שלכם.
- 300 גרם אורז לסושי (בושל)
- 500 גרם סלמון טרי, נקי מאדרות
- 1 אבוקדו בינוני, פרוס דק
- 1 מלפפון, פרוס דק
- נורי – דפי אצת מוזהבת (כ-5 דפים)
- 1/4 כוס חומץ אורז
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- סויה להגשה (לצורך טבילה)
- גינג'ר מוחמץ להגשה (אופציונלי)
- ראשה של כמון (אופציונלי, למי שאוהב)
אז מה אתם חושבים? היכנסו לסטיית הסושי והכינו את המנה המדהימה הזו! אם אתם טבעונים או סובלים מאלרגיה לדגים, אפשר להחליף את הסלמון עם תפוחי אדמה צלויים או טופו מרינדה מדהימה.
שלבי ההכנה
הכנת הסושי היא לא רק ארוחה, היא חוויה. הכנתם את כל מה שצריך? בואו נתחיל את מסלול ההכנה, צעד אחרי צעד, לאט ובטוח.
- לבשל את האורז בסושי על פי ההוראות שעל האריזות, לסנן ולהניח להתקרר.
- בקהילה של האורז, לערבב יחד את החומץ, הסוכר והמלח עד שהכל נמס.
- להוסיף את התערובת שהכנו לאורז המוסרי, ולערבב בעדינות עד שהאורז סופג את הנוזלים.
- לחתוך את הסלמון לקוביות קטנות או לרצועות מדויקות.
- לחתוך את האבוקדו ואת המלפפון לרצועות דקיקות.
- לפרוש דף נורי על משטח שטוח ולהניח עליו כוס אורז מתובלת.
- לעצב את האורז בצורת מלבן אחיד ומשטח, להשאיר מקום בקצה אחד.
- למלא במתכונים שהכנו: סלמון, אבוקדו ומלפפון.
- לגלגל את הדף מהקצה המלא לגולל בצורה הדוקה, ללחוץ בעדינות כדי לשמור על הצורה.
- להשתמש בסכין חדה לחתוך את הסושי לקטעים של 2 ס"מ ולהניח על צלחת מוגשת.
- להכין סויה וג׳ינג׳ר מוחמץ בצד, ולמזוג לכל מגש. ובתיאבון!
תוספות ושדרוגים
אחרי שהתנסתם במתכון הבסיסי, אתם יכולים לאתגר את עצמכם! אפשר להוסיף רטבים כמו רוטב טחינה, מבחר ירקות קלויים או פירות טריים כמו מנגו או אננס. רוצים לגוון? מומלץ לנסות עם טונה או דגי ים אחרים.
שאלות ותשובות
מה אפשר להחליף אם אין לי סלמון?
אם אין לכם סלמון, תוכלו להשתמש בטונה, דג המוזר או אפילו טופו למגוון טבעוני.
האם אפשר להכין את הסושי יום קודם?
לא מומלץ, אך אם צריך, הכינו את כל המרכיבים והניחו בנפרד. אז ביום הפרזנטציה, תוכלו להרכיב את הסושי במהירות!
איך שומרים על האורז?
אורז לסושי יש לשמור מכוסה במגבת לחה במקרר כדי שלא יתייבש.
למה משתמשים בחומץ אורז?
חומץ אורז מוסיף טעם בין מתוק לחמוץ והוא עוזר לאורז להתחבר טוב יותר.
מה הטכניקה הטובה ביותר לחיתוך הסושי?
חשוב להשתמש בסכין חדה ולא ללחוץ חזק מדי. כדאי לחתוך כל חתיכה עם תנועות חיתוך חדות ולא למשוך.
האם אני יכולה להשתמש באורז רגיל?
לא מומלץ. אורז לסושי הוא בסמיכות המתאימה וגורם למנה להיות נימוחה לאורח החיים היפני.
מה הכמות הנכונה של אורז לגליל אחד?
כוס אחת של אורז מתאימה לגליל אחד של סושי.
איך לסדר את הסושי לצלחת?
סדרו את החתיכות בצורת עיגול או בצורה גיאומטרית – זה מוסיף לאסתטיקה.
איך מתבלים את הסויה?
למי שאוהב, אפשר להוסיף קצת מירין או רוטב מתוק לטעמה של הסויה.
האם סושי הוא מנה בריאה?
במידה ומשתמשים במרכיבים טריים ודלי שומן, בהחלט!
מחכים לראות מה התוצאה? תשתפו ברשתות החברתיות ותפיצו את המתכון המדהים הזה לחברים! כל ביס ללקק את האצבעות, ולא תצטערו.