איך להכין אורז דביק מאורז רגיל
יש משהו במציאות הזו, כששואלים אותנו מה האוכל האהוב עלינו, שלעיתים קרובות התשובה היא אורז דביק. במתכון הזה, לא רק שנצבע את החיים באורז דביק טעים ומצוין, אלא גם נדגים כיצד להכין אותו מאורז רגיל. אם אתם חושבים שזה נשמע כמו מסע מסובך, תתחילו להסיר את החששות – זה מדהים, מושלם, והכי טעים שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת מגיע החלק המרגש – רכיבים שאותם נצטרך כדי להכין את האורז הדביק הזה. כך שכל המתכון הזה יצליח כמו חלום!
- 2 כוסות אורז רגיל (אפשר אורז יסמין או בסמטי)
- 2 כוסות מים
- 1/4 כוס סוכר (אפשר גם סוכר חום)
- 1/4 כוס חלב קוקוס (להעניק טעם ייחודי)
- מלח – קמצוץ
- שומשום קלוי או קוקוס קלוי – לקישוט
אז למה בעצם לבחור באורז רגיל? אורז דביק מסורתי לרוב מכינים מאורז דבק או אורז מוחבא ביפן או תאילנד, אבל אנחנו נעשה את זה בדרך שלנו! מאיפה המידע הזה? מהנסיון שלי על לימוד הכנת מתכונים שונים במשך השנים.
שלבי ההכנה
ועכשיו, התהליך המרגש מגיע אליכם. שלב אחרי שלב, נשמור על הפשטות והכיף!
- שוטפים את האורז במים חמים ושמים אותו להשרות למשך 20 דקות.
- מסננים את האורז ומניחים אותו בסיר.
- מוסיפים את המים לסיר, לקצת מלח ונמלים לאש גבוהה עד לרתיחה.
- ברגע שהמים רותחים, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לנמוכה מאוד.
- מבשלים למשך 15 דקות ועד שהאורז סופג את כל המים.
- כשרואים שהאורז התייבש, מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות נוספות.
- מוסיפים את סוכר, חלב קוקוס ומערבבים בעדינות עם מזלג.
- מעבירים לקערה ומקשטים עם שומשום קלוי או קוקוס קלוי.
עכשיו באה השמחה! זה הזמן לטעום את האורז הדביק. הוא נימוח, ככה נשארו לנו המשפטים האחרונים להזכיר לכם – אל תשכחו ללקק את האצבעות!
תוספות או שדרוגים אפשריים
רוצים להוסיף עוד טעמים? אפשר לשדרגו באינספור דרכים! אם בא לכם לגוון, תוכלו להוסיף תמצית וניל או קינמון לתערובת יחד עם הסוכר. אם אתם חובבי פירות, חתיכות מנגו או אננס יכולים להוסיף पुणו נוסף. כלומר, שימו לב שהכל משגע!
לבעלי רגישות לגלוטן, אפשר להכין את המתכון הזה עם חלב שקדים במקום חלב קוקוס. זה ישמור על הטעמים המדהימים ועדיין יהיה בריא. הוספה של אגוזי לוז קלויים תהיה אגדי בהחלט!
שאלות ותשובות
מה סוגי האורז המתאימים למתכון?
הסוגים המומלצים הם אורז יסמין או בסמטי, אבל אפשר גם לשלב סוגים אחרים כדי לגלות טעמים חדשים!
האם ניתן להכין את המתכון ללא חלב קוקוס?
בוודאי! אפשר להחליף בחלב רגיל או להסתפק במים בלבד, והטעם יהיה מדהים!
למה צריך לשטוף את האורז?
שוטף את האורז מסיר ממנו עודפים של עמילן שיכולים לגרום לו להיות גושי ולא להרגיש את הדביקות שכולכם כל כך אוהבים!
כמה זמן מומלץ לשמור את האורז הדביק במקרר?
הוא יהיה מושלם במשך 3-4 ימים, אז תשתדלו לא להיכנס לפיתוי ולסיים אותו!
האם יש דרך לגוון את המנה?
בהחלט! אפשר להוסיף פירות יער, שקדים קלויים ופירות קלויים לאורז לתוספת טעמים.
מה עושה את האורז דביק?
אורז מתייבש עם מים שגורמים לו ליצירת טקסטורה דבקית ומושלמת.
האם זה מתכון בריא?
במידה ומפחיתים את כמות הסוכר ומחליפים לחלב דל שומן, הוא בהחלט בריא!
מה עושים אם המים לא נספגו?
תנו לו עוד 5 דקות על הלהבה הנמוכה ואז בדקו שוב. אם יש עדיין מים, מסננים בעדינות.
האם אפשר להקפיא את האורז?
באמת שאין בעיה, אך תדאגו להקפיא אותו בקופסאות סגורות היטב כדי לשמור על הטעם והקראנץ'.
איך אפשר להגיש את המנה הזו?
המנה מתאימה כמו שהיא או בצד מנות עיקריות כמו קארי או מרקים.
אז למה אתם מחכים? כשתכינו את המתכון, חשוב להראות לעולם! שתפו ברשתות החברתיות, תוסיפו לתפריט המשפחתי שלכם – והכי חשוב, תיהנו! אורז דביק מאורז רגיל עם נגיעות ביצירתיות שלכם – זה המפתח להצלחה!