קציצות בשר מטוגנות עם פירורי לחם – המתכון האגדי שאסור לפספס!
אם יש דבר אחד שאני יכול להבטיח לכם, זה שקציצות בשר מטוגנות עם פירורי לחם הם האוכל האידיאלי שישדרגו כל ארוחה וימלאו את הבית בריח מדהים של תיבול ובשר עסיסי. מדובר במנה ממכרת שאף אחד לא יכול לסרב לה. כל ביס הוא חוויה – קראנצ'י מבחוץ, רך ונימוח מבפנים, ומלא טעמים שיגרמו לכם לרצות עוד.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקציצות המושלמות, נצטרך כמה מרכיבים פשוטים, אשר יחד יוצרים תמהיל מעלף. אל תתנו למראה הפשוט שלהם להטעות אתכם – זו אחת המנות הכי טעימות שיש!
- 500 גרם בשר טחון (עדיף בקר, אבל אפשר גם לשלב בשר עוף לטעמים שונים).
- 1 בצל בינוני – קצוץ דק.
- 2 שיני שום – קצוצות דק.
- 1 ביצה – היא תעזור לקציצות להחזיק מעמד.
- 1/2 כוס פירורי לחם – הרבה טעמים צפו כאן!
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה – זה תמיד מוסיף רעננות.
- 2 כפות רסק עגבניות – הכנה שפשוט מוסיפה צבע ולטעמים.
- תיבול: מלח, פלפל, כמון ואולי קמצוץ של פפריקה חריפה למי שאוהב להפתיע את הקהל.
- שמן לטיגון – ככה שהקציצות יצאו רכות מבלי ליבש אותן.
מרכיבים חלופיים
במידה ואתם חובבים גרסה טבעונית, ניתן להמיר את הבשר בטופו או בחומוס טחון, ולהשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן. התוצאה תהיה קציצות משגעות, גם אם הן לא עשויות מבשר.
שלבי ההכנה
המכונה מתחילה, אתם מוכנים? בואו נתחיל בעבודה: לא נרצה שהקציצות יהיו משגעות רק מבחוץ, אלא גם בפנים!
- על פי הניסיון שלי, נתחיל בטיגון הבצל והשום עד שהם מתרככים ומשנים צבעם לכהה יותר – זה לא רק מוסיף טעם אלא גם ריח מפתה!
- נוסיף את הבשר הטחון למחבת ונטגן עד שהבשר משנה צבעו ונראה מבושל.
- נוציא את הבשר מהמחבת ונתן לו להתקרר טיפה.
- בקופסה גדולה, נערבב את הבשר המבושל עם הבצל והשאום, רסק העגבניות, הפטרוזיליה, הביצה, ופירורי הלחם.
- נ Season עם מלח, פלפל ושאר התבלינים לפי הטעם.
- ניצור קציצות בגודל בינוני, נאמר בגודל כדור טניס קטן.
- בחזרה למחבת, נפרוס מספיק שמן לטיגון. נוודא שהשמן חם, ואפשר להתחיל לטגן את הקציצות – כל צד צריך להיות סה"כ 4-5 דקות עד שהן משחימות.
- נוציא את הקציצות ונסנן על נייר סופג – אין דבר יותר משגע מאשר כאשר הן סופגות את השומן, והופכות לקרנצ'יות.
- אפשר להגיש עם רוטב עגבניות או רוטב טחינה – שילוב מושלם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
זה הזמן לדבר על שדרוגים! אפשר בהחלט לקחת את הקציצות הזו ולהפוך אותן למושלמות עוד יותר עם תוספות מעניינות. לדוגמה, אפשר להוסיף לתערובת גבינה צהובה קצוצה שתתמוסס בפנים; זה יגרום לכל ביס להיות פשוט אגדי.
אם תרצו לגרסה חריפה, הוסיפו קמצוץ של צ'ילי קצוץ לתוך התערובת. ואגב, אפשר גם לאפות אותן בתנור במקום לטגן – הן יהיו אווריריות ונימוחות, עם מעט פחות שמן.
שאלות ותשובות
איפה ניתן למצוא בשר טחון איכותי?
היום ישנם שווקים ומעדניות שמציעים בשר טחון טרי ומקומי. אני ממליץ לבדוק את המוצרים בסופרמרקטים הקרובים לביתכם.
האם אפשר להכין את הקציצות מראש?
בהחלט! תוכלו להכין אותן מראש, להקפיא ולהפשיר כשתרצו לאכול. הקפיאו בתחילה על מגש, ואחר כך הכניסו לשקית אטומה.
מה עליי לעשות אם התערובת יוצאת דלילה מדי?
אם שתהיה רטובה מדי, אפשר להוסיף עוד פירורי לחם או מעט קמח כדי לגבש את התערובת.
האם אפשר להוסיף ירקות לתערובת?
כן! מוסיפים קישואים מגורדים או גזר מגורר, והקציצות יתמלאו בטעמים ובריאים יותר.
מה ההמלצה שלך לשימור הקציצות?
הקפיאו את הקציצות בשקית אטומה – כך הן יישמרו מצוין.
אפשר להכין קציצות ללא ביצים?
בוודאי! פשוט הוסיפו 2 כפות של קמח חומוס או גרגרי חומוס טחונים ליציבות.
איך ניתן לשדרג את הרוטב?
רוטב יוגורט עם שום או טחינה עם לימון תמיד מוסיפים טעמים במיוחד יחד עם הקציצות.
האם ניתן להחליף את הבשר בעוף?
בהחלט, קציצות מעוף יוצאות על הפנים ופופולריות מאוד!
למה קציצות בשר כל כך פופולריות בישראל?
רבים רואים בהן אוכל נעים שמזכיר הבית, מתכון מקורי של סבתא או אמא – אי לכך, הן ממלאות אותנו בנוסטלגיה.
אם אני לא אוהב טיגון, האם יש דרך אחרת להכין קציצות?
כן! הכנסתן לתנור בחום של 180 מעלות למשך 25-30 דקות עד שהן משחימות.
אני מקווה שהמתכון הזה יהיה התחלה נהדרת עבורכם לשופינג קולינרי ללב שלכם! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ולספר לי איך יצא. אני בטוח שהקציצות יהיו הכוכבות של כל מפגש סביב שולחן האוכל!