אורז פרסי עם תפוחי אדמה ושמיר
אין דבר יותר מהנה מהכנה של מנה שמזכירה את הבית, את סבתא, ואת החלום הקולינרי של כל חובב אוכל. אורז פרסי עם תפוחי אדמה ושמיר הוא אחד מאותם מתכונים שיכולים להחזיר אותנו בזמן, למטבח החם של הסבתא, שם כל ביס הוא סוג של חיבוק מרגיש. כשאתם משדרים את הארומה המיוחדת של השמיר והאורז, תרגישו איך הבית מתמלא בניחוחות נפלאים שיכולים לגרום לכולם להתאגד בסלון ולחכות לפעמים הארוכות שיבואו המנה הייחודית.
וזה בדיוק המתכון שהכנתם בדרך שלכם. זה מדהים איך עם כמה מרכיבים פשוטים, אפשר להכין מנה כל כך עשירה, ממכרת ואגדית! אז אקדמיה לקולינריה, בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
להכרת אורז פרסי הזה, נצטרך כמה מרכיבים בסיסיים, שכנראה יש לכם בבית:
- 2 כוסות אורז פרסי (אורז בסמטי או אורז טהור)
- 3 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים לקוביות)
- 1 בצל בינוני (קצוץ דק)
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס שמיר קצוץ (טרי)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 4 כוסות מים
- החלטתם להוסיף קצת תבלינים? כמון או כורכום יכולים להיות תוספות משגעות!
למי שמעוניין, ניתן לשדרג את המתכון עם מרכיבים כמו יד ביד עם חומוס או עדשים. כך תתקבלנה גרסאות שונות של מנה בריאה ואוורירית.
שלבי ההכנה
הכנת אורז פרסי עם תפוחי אדמה ושמיר היא פשוטה ומהירה. אנחנו נכניס לכם לחיים את כל ההרגשות המדהימות שתרגישו כאשר תכינו את המנה הזאת.
- שמים את האורז בקערה, מכסים במים ומשרים ל-30 דקות.
- בינתיים, במחבת גדולה שמים את שמן הזית ומחממים על אש בינונית.
- Add את הבצל הקצוץ ומערבבים עד שהוא מזהיב וריחו ממלא את המטבח.
- מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים על חום בינוני-נמוך עד שהם מתרככים.
- מסננים את האורז ונותנים לו להתייבש לכמה דקות.
- מוסיפים לאורז את תפוחי האדמה המבושלים ועליהם מבשלים את המנה על חום בינוני במשך כ-10 דקות.
- מוסיפים את המים, מלח, פלפל ושמיר ומערבבים בעדינות.
- מבשלים על חום נמוך עם מכסה למשך 20 דקות נוספות.
- לסיום, מכבים את הלהבה, מותירים את האורז במכסה מסודר לכ-5 דקות ברווחת הריחות.
אז, כאשר כל הניחוחות מעוטפים אתכם, תרים את המכסה עם חיוך גדול, ותראו את האורז האוורירי, הנימוח, והשמיר שצף מעל!
אפשרויות לשדרוגים
אם אתם מחפשים לשדרג את המנה ולקחת אותה לשיאים חדשים, ניתן לשקול מספר תוספות:
- אחת מהתוספות המיוחדות היא להוסיף חומוס או עדשים במהלך הבישול, מה שמקנה למנה מרקם נוסטלגי שמדהים.
- אם אהבתם את הקטניות, מה דעתכם לנסות גם עם שעועית או זרעי חמנייה קלויים?
- תומכים בטעמים העזים? תוספת של טחינה מעל כמוסה שיכולה להוסיף למנה ניגוד טעמים אוורירי במושלם.
- ואם מתחשק לכם להרגיש עוד קיץ, הוסיפו פרוסות לימון לתבשיל – התוצאה פשוט מושלמת!
שאלות ותשובות
איך אני יכול להפוך את המנה לגלוטן-חופשי?
באופן כללי, האורז הוא בריא ודל פחמימות, כך שאין צורך להשתמש בקמח. עם זאת, נוודא שכל התבלינים שאתם משתמשים בהם גם הם גלוטן-חופשיים.
אני רוצה להכין את המתכון הזה לילדים שלי. מה תוכל להמליץ?
ניתן להפחית את כמות השמיר למי שאוהב פחות את הטעם. אפשר גם להוסיף ירקות צבעוניים כמו גזר או ברוקולי – כך תתקבל מנה מצוינת ועכשיו גם בריאה!
שכחתי להשרות את האורז. מה לעשות?
אל דאגה! זה אפשרי לבשל את האורז גם ללא השריה כאשר תעכבו את הבישול בכמה דקות. המשך את המתכון כרגיל פשוט בשל אותו עוד קצת מים.
האם ניתן להכין את המנה עם אורז חום?
בהחלט! אורז חום מוסיף ערכים תזונתיים נפלאים, אך זכרו שהוא עשוי לדרוש יותר זמן בישול.
איך ניתן לאחסן את המנה?
לאחר שהמנה התקררה, אנחנו ממליצים לאחסן אותה בכלי סגור במקרר. המנה תישאר מזינה וטעימה במשך 3-4 ימים. לחימום, הוסיפו קצת מים והכניסו למיקרוגל.
האם ניתן להכין את המתכון מראש?
כן, אפשר להכין את המנה כמה שעות מראש ולשים אותה במקרר. יש לחמם שוב בזמן ההגשה.
מה עוד אפשר להוסיף למנה?
יש המון רעיונות! אפשר להוסיף מיני ירקות לפי העדפתכם או לשדרג את טעמי התבלינים עם קימל, קליפת תפוז או אגוז מוסקט.
כמה זמן צריך להשרות את האורז?
כ-30 דקות זה המינימום, אם יש לכם סבלנות, אפשר להשרות יותר כדי שהאורז יהיה עוד יותר נימוח.
איך האורז שומר על הפריכות שלו?
כל מה שנחוץ זה לשמור על טמפרטורה נמוכה בבישול ולא לבשל יתר על המידה – אז נשיג את האורז העדין והאוורירי.
מהיכן מגיע האורז הפרסי?
אורז פרסי, זן מאוד אהוב עלינו, מגיע מהמזרח התיכון ונחשב לאורז בלתי אפשרי להיכשל בשמירת איכות המראה.
אז יקרים, העתיקו את המתכון הזה אליכם, שתפו אותו ברשתות החברתיות ותן לחברים שלכם לגלות את קסם האורז הפרסי עם תפוחי האדמה והשמיר. תנו אהבה למטבח שלכם, והכינו את המנה הזו עם חיוך! ביי ביי, וכמובן, טעים לכם!