אורז פרסי עם שעועית אדומה וגזר – המנה המושלמת לכל שולחן
יש מתכונים שמעט יסבירו את הסיפור של המשפחה שלנו, זו המנה שכולם מחכים לארוחת שישי או ליום הולדת, זו המנה שממלאה את הבית בניחוחות מדהימים. אורז פרסי עם שעועית אדומה וגזר הוא אחד מהם. מדובר במנה שמחברת בין טעמים מסורתיים ובין טוויסטים מודרניים, כל ביס עולה על קודמו והלב מתמלא בשימחה. כשאני מדבר על המשגע הזה, אני בעצם מתקיים במסע של טעמים שיחזיר אותנו לארוחות משפחתיות, לשולחנות עמוסים ועשירים, וחוויית אכילה שלא שוכחים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את המנה המעלפת הזו, נצטרך לאסוף את הרכיבים המיוחדים שיגרמו לנו ללקק את האצבעות. להלן המרכיבים:
- 2 כוסות אורז פרסי (בסמטי)
- 1 כוס שעועית אדומה, מבושלת
- 2 גזרים בינוניים, קלופים ומגורדים
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 4 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כורכום
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2.5 כוסות מים
- חופן פטרוזיליה קצוצה לקישוט (אופציונלי)
והרי הוא מתכון זה, הוא בהחלט מדהים, אבל לא חייבים להוציא את השעועית, אפשר להוסיף טופו למנה זו לגרסה טבעונית או גם פרוסות בשר טחון אם אתם בקטע של בשרים. תמיד יש מקום לשדרוגים!
שלבי ההכנה
כדי שהמנה הזו תצא מושלמת, נפתח בהכנה מסודרת של השלבים. להלן השלבים להכנת האורז הממכר:
- משרים את האורז במים קרים למשך 30 דקות, להבטחת טקסטורה אוורירית ואידאלית.
- בקלחת, מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל. טוגנים עד שהבצל מזהיב ורך.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים לדקה נוספת, עד שהשום מפיץ ניחוח משגע.
- מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים היטב, סוחפים את הטעמים המתוקים.
- לאחר 5 דקות, מוסיפים את השעועית המבושלת, הכמון, הכורכום, מלח ופלפל. מתבלים עם אהבה, כמובן.
- מסננים את האורז המושרה ומעבירים אותו לקלחת.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מקטינים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה במשך 20 דקות.
- לאחר 20 דקות, מכבים את הלהבה ומניחים לאורז לנוח מכוסה 10 דקות נוספות.
- אם רוצים, מפזרים עם פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.
כשהאורז הממכר מוכנה, הריח מעורר השתאות יכול להתחיל להזרים אותנו למחשבות על כיסאות עגולים ושיחות עמוקות. תחשבו על כל הברכות שיש לכם להעניק למנה הזו.
שדרוגים ותוספות אפשריים
אתם רוצים ללקק את האצבעות עם המנה הזו, אבל למה לא לשדרג אותה? הנה כמה רעיונות:
- הוספת קוביות בטטה מתוקות לבישול
- פירות יבשים כמו תמרים או מגזרופים לתוספת מתיקות
- תיבול עם טחינה גולמית להגשה מיוחדת
- להוסיף קמצוץ של דגים לאוהבי הים.
- מה דעתכם על צלחת צד של סלט ירקות מרענן לשדרוג מהותי?
- אם אתם חובבי חריף – קצת סחוג יכול לבוא בטוב.
בכלל, שדרוגים לתוך המתכון עושים אותו אגדי. כל פעם תתנסו ברכיב אחר – תראו מה מתאים בדיוק לכם.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בשעועית קפואה במקום בשעועית מבושלת?
כמובן, שעועית קפואה יכולה להתאים ברגע שתבשלו אותה קודם לכן. זה פשוט חוסך זמן!
האם ניתן להכין את המנה הזאת מראש?
בוודאי! לשמור במקרר כשלושה ימים ולאחר מכן לחמם מחדש.
מה קורה אם אני לא אוהב גזר?
אפשר להחליף אותו בכל ירק אחר כמו פרחי ברוקולי או קישואים.
אם אני רוצה להכין גרסה ללא גלוטן, מה לעשות?
במתכון הנוכחי כבר אין גלוטן, כיוון שהאורז הוא ללא גלוטן, אז תרגישו חופשי!
האם יש אפשרות לגרסה טבעונית?
בהחלט, המנה טבעונית כשלעצמה. רק להימנע משימוש בבן או דגים.
מה בעניין חימום באורז שלי?
אחרי חימום, ניתן להוסיף קצת מים להעדים את האורז ולרכך אותו מחדש.
איך אני יודע אם האורז מוכן?
אורז מוכן כשהוא נעים למגע ולא דביק.
אפשר להקפיא את המנה לעתיד?
אכן! רק לעטוף היטב כך שלא ייבוש.
מה נותן את הצבע לאורז?
הכורכום הוא שמעניק לאורז את הצבע הצהוב המושלם, שאותי תמיד משמח.
אני קורא לכם לנסות את המתכון המהמם הזה. הגעתם עד כאן – הגיע הזמן להתחיל לבשל! אם אהבתם, שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כי מה טוב יותר מליהנות מחוויה טעימה עם חברים? כל מה שנשאר לכם זה למכור את עצמכם אוכל מדהים!