"`html
מתכון לאורז עם ירקות בסיר אחד: ששמישהו ריחם עליכם סוויצ'ו למטבח!
מה זה כל העניין הזה עם אורז? אתם לא יודעים איך להכין אותו? או שכבר ניסיתם אין סוף מתכונים והוא יצא לכם דביק, יבש או חיי בצורת אבק? והיום הגיע הרגע המדהים שבו אנחנו נפצע את המוח על כך שאורז יכול להיות הרבה יותר מרק תוספת משעממת בין עיקריות חסרות השראה. מתכון זה הוא הופעה משגעת שנכנסת לסיר אחד – פשוט, קל ומעלף! הכנו עבורכם מתכון לאורז עם ירקות שגם ימריץ את השפיות וגם יעורר מתעליות על טעמי טעמים. אז תהיה לכם חווית בישול מדהימה של מנות שמזכירות את סבתא, אבל עשויה באהבה שלכם.
זמן הכנה: 30 דקות, רמת קושי: קלה, מנות: 4 מנות
- 30 דקות להכנה
- רמת קושי – קלה (סופר קלה, אנחנו מדברים פה על סיר אחד)
- מספיק ל-4 מנות או 2 מנות גדולות במיוחד שיגרמו לכם לשאול אם זה דל פחמימות או אוכל של סבתא
הרכיבים הדרושים
כעת ברשותכם נחשב את המרכיבים שאותם אתם צריכים לאסוף. הרשימה היא כזאת:
- 2 כוסות אורז בסמטי (הכי טעים שיש!)
- 4 כוסות מים או ציר ירקות
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 1 קישוא בינוני חתוך לקוביות
- 2 שיני שום קצוצות (נשמים בפה!)
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום (לתוספת צבע!)
- 5 כפות שמן זית
- זרעי סומסום קלויים (אופציונלי, אבל מתאים כמו כפפה!)
מומלץ להתרכז במרכיבים שלא מכוערים על השולחן שלכם. אפשר לשדרג את המתכון עם ירקות אהובים אחרים כמו עגבניות, פרחי ברוקולי או פטריות. האורז הזה שקל יחסית להפוך אותו לגרסה טבעונית – פשוט מחליפים את ציר הירקות במים או ציר אחר ללא רכיבים מהצומח.
שלבי ההכנה
- בוחרים סיר גדול ומחממים בו את שמן הזית.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא משחים קלות.
- מוסיפים את השום ומערבבים יחד.
- מוסיפים את הגזר, הקישוא והפלפל ומערבבים כ-5 דקות.
- מוסיפים את האורז ומערבבים אותו לתיבול עם התבלינים.
- מוסיפים מים או ציר ירקות, מלח וכורכום ומביאים לרתיחה.
- אחרי שהמים רותחים, מכסים את הסיר ומורידים את הלהבה לרמה נמוכה.
- מבשלים ללא הפרעה כ-20 דקות, עד שהנוזלים נספגים והאורז רך.
- סוגרים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 5 דקות ולא נוגעים בגלל הנמנעים.
- מערבבים בעדינות בעזרת מזלג ומקשטים עם זרעי סומסום אם רוצים.
יש משהו כיף ומרגש בעיצוב המנה הזאת במגוון צבעים: אנחנו מדברים על גזר כתום, קישוא ירוק, פלפל אדום ואורז לבן שמזמין את כולם. זה מרגיש כמו מפגש מסיבת רווקות בכל פעם שמזגתי את זה בצלחות!
עצות לשדרוגים
כעת, לאחר שהכנו את הבסיס המושלם, נעבור לשידרוגים שעשויים לשדרג את החוויה שלכם:
- תוספת חלב קוקוס במקום חלק מהמים תיתן טעם טרופי ומיוחד.
- לגרסה חריפה, הוסיפו חל椒 קצוץ או פלפלים חריפים.
- מתכון זה מתאפשר ונשמע סופר קלורי אם תוסיפו לו עוף, טופו או קציצות צמחוניות.
- אוהבים גבינה? פזרו גבינת פרמזן לפני ההגשה.
שאלות ותשובות
מה עושים אם פיספסתי את המים ונשאר האורז יבש? אם אתם מוצאים את עצמכם במצב של אורז יבש, נוסיף מעט מים מרתיחים על פני האורז, מכסים את הסיר ונותנים לו לנשום עוד כמה דקות.
מה קורה אם אין לי אורז בסמטי בבית? זה בסדר! אפשר להשתמש באורז רגיל או אפילו אורז פרא. רק קחו בחשבון שזמן הבישול עשוי להשתנות.
האם יש אפשרות להכין את המנה הזו בסיר לחץ? בהחלט! זה ייקח יותר קצר, רק שתהיו זהירים לא לבשל יותר מדי. האורז עלול להפוך לדייסה!
האם אורז עם ירקות יכול להיות מנה עיקרית? כן, בהחלט! אפשר לשדרג את זה עם חלב קוקוס, עם טונה או עם קציצות צמחוניות. וגם, לא מתביישים לשים את זה תחתיים לסלט.
אפשר להכין מנה זו מראש? בהחלט! אחרי הבישול, אפשר לשמור את האורז במקרר במשך 3 ימים ובמלון במשך עד חודשיים.
כיצד נזהרים שלא לשרוף את האורז? החיים שלכם לא חשובים יותר ממישהי שטוענת שאורז הוא שולי-לאום. ברגע שהמים רותחים, תורידו את הלהבה ותהיו מחוברים לסיר לפחות 10 דקות.
האם אפשר להשאיר את המנה ליום למחרת? לגמרי! אבל כדאי לשמור את האורז בפריזר כדי לשמור על רעננות וטעמים טובים.
האם מתכון זה כשר לפסח? אורז נמצא תמיד על התפריט ביהדות, אבל חובה לוודא מראש שזה לא מכיל שום דבר שלא מתאים למשחק הזה.
מה יקרה אם לא נגלה שום? שום הוא כמו פוטון סוכר, אבל במידה ואין, אתם עדיין יכולים לשעהם אורז הכי טעים שיש!
אז חברים, אחרי כל כך הרבה טעמים ושיטות, אל תשכחו לשתף את המתכון המהפכני הזה עם חברים ברשתות החברתיות! מתכון של סבתא בגרסה חדשנית שיכולה להימחק מכל שיחה. איזה מדהים!
"`