אורז מטוגן עם ביצה במתכון פשוט ומיוחד!
אז יש לנו כאן מנה מדהימה, ממש אגדי, שלא תוכלו להפסיק לאכול! זהו מתכון לאורז מטוגן עם ביצה, שאי אפשר פשוט לעמוד בפניו. דמיינו את האורז הזה – פריך, עם טעמים משגעים, ריח שלא ניתן להתנגד לו, וביצה חצי קשה שמקשטת את המנה. מושלם לארוחת ערב קלילה, או כארוחת בוקר מפנקת. מה נספר לכם, לפעמים כל מה שאנחנו צריכים זה מנה פשוטה, עם טוויסט קטן, שתרים לנו את היום. אז קחו כמה דקות, שימו את הסינר עליכם והתחילו לחייך, כי אתם הולכים ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המדהימה הזו, תצטרכו את המרכיבים הבאים:
- 4 כוסות אורז מבושל (רצוי אורז יסמין או יסמין מלא)
- 2 ביצים גדולות
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 גזר קטן, קלוף וקצוץ
- 1/2 כוס ביצים מטוגנות חתוכות קטן (לא חובה, אבל מומלץ)
- 2 כפות סויה כהה
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- קצת ירקות קפואים (כמו פטריות או אפונה) – אם בא לכם להוסיף חיות!
כמובן שניתן לשדרג את המנה הזו בעזרת תוספות שונות. בעולם המיוחד של החומרים והטעמים, אפשר לשלב כמעט הכל – בשר, דגים, ירקות טריים – השמים הם הגבול.
שלבי ההכנה
עכשיו, בואו נצלול לתוך ההכנה, כמו שאומרים, זה החלק הכי כיף!
- חממים מחבת גדולה על חום גבוה ומוסיפים את שמן הזית.
- מתחילים לטגן את הבצל הקצוץ עד שהוא מתרכך ומשנה צבעו. קחו נשימה – ריח מדהים מתפשט במטבח!
- מוסיפים את הגזר הקצוץ ומהם התרקשות תוך ערבוב במשך 2-3 דקות.
- עכשיו הזמן להוסיף את הירקות הקפואים, אם בחרתם בהם, ולבשל אותם עד שהם מתרככים.
- מוסיפים את האורז המבושל למחבת, מערבבים ומטגנים לתוך התערובת. קחו רבע שעה לתת לזה לאכול את כל הטעמים.
- תוסיפו את הסויה הכהה, המלח והפלפל. מהנסיון שלי, תקפידו על טעמים – זה עשה את כל ההבדל!
- בצד, טגנו את הביצים באותו שמן במשך 1-2 דקות, עד שהן מתייצבות קצת.
- מערבבים את הביצים לתוך האורז המטוגן ומקפיצים את הכל יחד כדי למזוג את הטעמים.
- לקראת הסוף, רוטפים על המנה בשמן שומשום – הטעם הזה ממכר!
- הגישו תוך כדי שאתם רוצים לתפוס את המנה כמה שיותר מהר, לפני שנשאר משהו.
אפשרויות חלופיות
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית או דלת פחמימות, אפשר להמיר את האורז בקולורבי מגורר, או להוסיף טופו במקום ביצים. זה יכול להיות משגע לא פחות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
למעוניינים למצוא טעמים נוספים, אפשר להוסיף מעט כוסברה קצוצה או בצל ירוק לקישוט. אפשר לשדרג את המנה עם לא מעט תוספות כמו קוביות טופו מטוגנות, בשר חזיר מטוגן או אפילו דגים. תופתעו לגלות איך כל מרכיב מוסיף ממד חדש וטעים למנה. זה מה שאני קורא לו – עונג לכל החושים!
שאלות ותשובות
מהו הסוד לאורז מטוגן מושלם?
הסוד הוא קודם כל באורז – רצוי להשתמש באורז מבושל שיהיה קצת יבש ולא רך מדי. כמו כן, הקפיצו אותו בחום גבוה כדי שהאורז לא יתייבש. הקפיצו בזריזות את המרכיבים כך שלא יהפכו למעיסה!
האם המנה הזו מתאימה לילדים?
בהחלט! ילדים יתלהבו מהטעם ומביצים המצורפות, והם בהחלט יאהבו עידונים שאתם יכולים להוסיף כמו ירקות או רוטב סויה קל.
האם אפשר להחליף את הביצה?
בקלות! ניתן להוסיף טופו קצוץ או אפילו לחודור חמים במקום הביצים. יש גם אפשרות להוסיף חלבון צמחי כמו שעועית או חומוס.
מה עושים עם אורז שנותר מהפעם הקודמת?
מושלם, זו בדיוק הכוונה! אורז מבושל ומאוחסן במקרר, מחכים רק לשלב טעמים חדשים אליהם נוסיף סויה ושאר הטעמים שבהם מתבלי את המנה.
אפשר להכין את המנה הזו בתנור?
כן, בהחלט! אפשר להכניס את כל המרכיבים לתבנית, להקפיץ ולהשאיר בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות עד שהכל מתמזג. זה נותן לאורז טעם שונה מאשר טיגון, אבל גם ממש טעים.
מהו טעם השום? האם מומלץ להוסיף לשום?
אם אתם אוהבים את טעם השום, אני ממליץ להוסיף אותו על מנת להעשיר את המנה. דברו עם השום עד שיתנפץ לו בלחם!
האם אפשר להכין את המנה בלי סויה?
כן, אם יש לכם תחליף לסויה כמו טחינה או רוטב חומץ, זה לא רק ייתן טעם שונה, אלא גם גוון מעניין למסעדה.
אילו סוגי ירקות מומלצים למנה הזאת?
מומלץ לבחור את מה שאתם אוהבים! כמו ברוקולי, קישואים, פטריות ועוד, זה מה שהופך את המנה לאגדי!
לא מוצא את האורז שלי נעים? מה לעשות?
אם האורז לא יוצא לך מהדבר, התגברו על זה בדחייה עם מלח ופלפל.
ולבסוף, אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף את זה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! מתכונים טובים צריכים להתפשט כאש בשדה קוצים, ואנחנו רוצים להיות חלק מזה!