אומלט פטריות – חווית הטעמים שאסור לפספס!
בואו נתחיל בוידוי קטן: מהאפשרויות העומדות בפנינו לארוחת הבוקר, אין שום דבר שיכול לתפוס את הלב כמו אומלט פטריות. פלא של טעמים, שמרוסס בשעות הבוקר המוקדמות, הוא בדיוק מה שאנחנו צריכים. מדובר במשהו בין מצה לקינוח, דבר מיטיב עם כל בוקר ומרגיש לנו כמו נשיקה רכה מהשמש. הפטריות מוסיפות נופך של עושר, תוך שהאור עליהם יוצר מוסיקה של מליחות ומזוגגת, ואנחנו מוצאים את עצמנו לא פעם חוזרים אליו ובקשות לשדרוגים, כי מה לא רוצים אגדי? המנת אומלט פטריות הזה מתאים לכל אחד – טבעוני, צמחוני או חובב בשר. אז שימו את סינרי המטבח עליכם, כי אנחנו עומדים לצלול לעומק המטבח עם מתכון שהוא מעלף ומעורר השראה!
זמן הכנת המתכון: כ-30 דקות
רמת קושי: בינונית
מספר מנות: 4
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4
הרכיבים הדרושים
להכנת האומלט המדהים הזה נדרשים כמה מרכיבים בסיסיים – אך הכנתם תהיה משגעת! תתכוננו לגלות שילוב טעמים עוצר נשימה שרק ידרבן אתכם לבקש עוד מנה.
- 8 ביצים טריות
- 200 גרם פטריות שמפיניון, חתוכות לאורכים
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 2 כפות חמאה או שמן זית
- מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
- חופן פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
- גבינת פרמזן מגורר (לגרסה לא טבעונית)
אם תרצו לנצל את המנה עם גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הביצים בחלבון צמחי או ביצים מהצומח. ישנה גם אפשרות לשדרוג עם עשבי תיבול שיתווספו למנה כמו רוזמרין או טימין.
שלבי ההכנה
אחרי שהתאמתם את המרכיבים והרגשתם את התשוקה למנה המשגעת הזו, אנחנו נכנסים לשלב ההכנה!
- מועכים היטב את הביצים בקערה עם מלח ופלפל עד שהן משתלבות.
- מחממים את החמאה או את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ וטורפים אותו על החום עד שהוא נעשה שקוף.
- מוסיפים את הפטריות והשום למחבת ומטגנים במשך כ-5 דקות או עד שהן מתרככות.
- יוצקים את הביצים הטרופות למחבת ומערבבים בעדינות עם מרית.
- מבשלים עד שהאומלט מתחיל להתייצב, הפכו אותו במרית כדי לוודא שהכול מתבשל.
- אם אתם רוצים, מפזרים גבינת פרמזן ומפעילים עליה חום גבוה לכמה דקות נוספות עד שהגבינה נמסה והחלק התחתון מתייבש.
- מורידים מהכיריים, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומסדרים בצורה יפה על צלחת.
- מניחים לו להתקרר מעט ומקפיצים אותו בסטייל על הצלחת.
אז כאן אנו נמצאים! אכן כמו שאמרתי – אומלט פטריות הוא פשוט מדהים! המהירות שאיתה אפשר להכין אותו ושילוב הטעמים בהחלט עשו לי את זה. וכמובן שאפשר לשדרגו עם כל כך הרבה תוספות.
תוספות ושדרוגים מומלצים
כדי להפוך את האומלט הזה למשהו ממש מגניב, כדאי לחשוב על תוספות ושדרוגים שונים:
- תוסיפו קוביות טופו מטוגנים או קוביות שרימפס בשביל לגעת בטעמה של ים.
- מירון פרוסות אבוקדו בצלחת לטריפל של טעמים מרשימים.
- כדי להפתיע את עצמכם, הוסיפו כף סרירצ'ה מעודנת למגע חריף!
- תגוונו עם ירקות נוספים כמו פפריקה קלויה או קישואים קצוצים.
- לגרסה עשירה יותר, הוסיפו שמנת מתוקה לתערובת הביצים.
מאוד קשה לעצור כשמתחילים לחשוב על כל האפשרויות שיכולות לשדרג את המנה הזו. ממש לחזור למטבח כל פעם עם רעיונות חדשים!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את האומלט מראש?
נכון, אפשר להכין אותו מראש באותו תהליך, ואז לשמור במקרר. כשאתם רוצים לאכול, רק לחמם במחבת או במיקרוגל.
התשובה אחידה לטבעוניים?
טבעוניים יוכלו לשדרג את המתכון עם ביצי צמחיות או עפיצים כמו טופו. ניתן גם לנצל גרסה דלת פחמימות ללא ביצים.
מה אם אני לא אוהב פטריות?
לא נורא! ניתן להחליף את הפטריות עם ירקות אהובים, או לבחור ירקות כמו ספירולינה, תפוחי אדמה קלויים או אספרגוס.
האם האומלט הזה מתאים לילדים?
בהחלט! האומלט מתאים לכולם. אין סיבה שלא לתת לילדים ליהנות מהמנה המדהימה הזו.
מה אם המתקן שלי לא מתפקד?
אם המטבח שלכם מצריך שדרוגים, כזה שלא מתפקד, פשוט להיזהר עם האש! אפשר להשתמש בסיר אחר שמתאים לבישול.
האם יש גבינות טבעוניות שיכולות להתאים?
בהחלט. יש המון גבינות בטעמים טבעוניים – פרמזן, מוצרלה ועוד. כל אחד יכול למצוא את מה שמתאים לו.
כמה זמן האומלט מחזיק במקרר?
לרוב, האומלט יישאר טעים במקרר עד 3 ימים אם הוא נשמר בקופסה סגורה.
האם אפשר לשים את זה בסנדוויץ'?
בהחלט! זה ממש טעים. תוסיפו ותפזרו אותו בתוך פיתה או פרוסות לחם כרמז.
מה מייחד את האומלט?
המגע המדהים של הביצים עם הפטריות שהשתדרגו במדויק המזין כולו עם טעמים והמשגע עושה את העבודה!
האם אנשים באמת משתגעים על המתכון הזה?
פשוט תנסו! אנשים אוהבים הרבה שמחה על צלחת. אם תכינו, צפויים דיבורים רבים על זה.
עכשיו, כשאתם עוסקים במתכון המדהים הזה, אני ממליץ לכם לחלוק אותו עם חברים ובני משפחה! תנו להם לטעום את העונג והכיף שבמתכון זה, אולי אף תדעו להפתיע אותם במסיבת ארוחת בוקר מדהימה. זה הזמן לשתף את המומחיות שלכם ולהפיץ את הרגש החיובי!